LDP ipak u Vladi Srbije

LDP ipak u Vladi Srbije

9 maja 2014
Cedomir-Jovanovic-i-Zeljko-OzegovicIako Liberalno demokratska partija nije prošla cenzus na izborima i nema nijednog poslanika u parlamentu, njeni funkcioneri, bar prema pisanju lista Danas, mogli bi se naći u Vladi Srbije!

Kako saznaje ovaj list, Željko Ožegović, kandidat Liberalno-demokratske partije za gradonačelnika Beograda na prošlim izborima, trebalo bi da dobije funkciju državnog sekretara u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Na čelu tog resora je Kori Udovički, koja je u vladu premijera Aleksandra Vučića ušla kao nestranački stručnjak, a status eksperta imao bi i Ožegović, nekadašnji predsednik opštine Novi Beograd i član Gradskog veća Beograda. On će u Ministarstvu najverovatnije biti zadužen za oblast lokalne samouprave.

Kako Danas nezvanično saznaje, Željko Ožegović ima punu podršku LDP i njenog predsednika Čedomira Jovanovića za ulazak u Vladu Srbije.

„Kada već na izborima 16. marta nismo dobili mogućnost da kao stranke pomognemo u obavljanju neophodnih reformskih poslova u Srbiji, dobro je da se šansa da pomogne ovom društvu pružila Ožegoviću, za koga smo i na beogradskim izborima smatrali da je najbolji čovek za rešavanje problema lokalnih samouprava. Za ulazak u kabinet Kori Udovički na mestu državnog sekretara Željko Ožegović uživa podršku LDP i Čedomira Jovanovića“, rečeno je Danasu.

Podsetimo, u periodu kada je Jovanović bio potpredsednik Vlade Srbije Udovički se nalazila na mestu ministarke energetike, potom je bila guvernerka Narodne banke, a njih dvoje su do danas ostali u dobrim odnosima.

Ožegović, koji juče nije želeo da potvrdi saznanja našeg lista, posle martovskih izbora je pominjan kao kandidat za jednog od potpredsednika LDP, konstatuje Danas.

Inače, pre vanrednih izbora i konačnih rezultata po kojima LDP nije prešao cenzus, dosta se spekulisalo da je Aleksandar Vučić dogovorio sa Čedomirom Jovanovićem koaliciju za formiranje Vlade. Ostaje da vidimo da li će se ulaskom Ožegovića to i desiti i pored izbornog kraha LDP-a. Ulazak Ožegovića u Vladu Srbije bio bi potez kojim bi se dalo veštačko disanje ovoj stranci.

(Danas)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *