LDP ZASEDAO: Čeda ostaje na čelu stranke

LDP ZASEDAO: Čeda ostaje na čelu stranke

21 marta 2014

pol-ceda jovanovicI pored velikog nezadovoljstva među liberalima zbog debakla na parlamentarnim izborima, Čedomir Jovanović nastavlja da vodi stranku do izborne skupštine na kojoj će se birati novo rukovodstvo.

Lider Liberalno demokratske partije uspeo je da na sednici Predsedništva LDP u petak, koja je bila na momente burna, i na kojoj je analiziran izborni debakl, prođe prvi stranački ispit. Međutim, već u narednim danima suočiće se sa još većim izazovom – kako da zaustavi osipanje partije i reši finansijske probleme u koje je LDP zapao.

Prema našim saznanjima, Jovanović je, bar privremeno, uspeo da „uguši“ pobunu među nekim beogradskim odborima koji su nameravili da pokrenu inicijativu za njegovu smenu, a u slučaju da se to ne dogodi, da istupe iz stranke ili pređu u druge tabore.

Jedan od njegovih ključnih argumenata bio je da će uspeti da obezbedi finansije za funkcionisanje stranke, koja je ostala ispod cenzusa i izgubila dotacije iz državne kase.

Još pre sednice Predsedništva, neki od visokih stranačkih funkcionera, poput predsednice Političkog saveta Nataše Mićić i Kenana Hajdarevića, otvoreno su podržali lidera, uz poruku da bi on trebalo da ostane na čelu stranke.

Većina visokih funckionera nije direktno insistirala na Jovanovićevoj smeni, ali su izneli kritike na račun njegovog „političkog koketiranja“ sa Aleksandrom Vučićem i koalicije sa strankom Muamera Zukorlića, što je, po mnogima, doprinelo lošem izbornom rezultatu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *