ЛЕ ПЕНОВА БРАНИ МОСКВУ: ЕУ започела прави Хладни рат против Русије

LE PENOVA BRANI MOSKVU: EU započela pravi Hladni rat protiv Rusije

24 marta 2018

EU pokrenula je pravi Hladni rat sa Rusijom, izjavila je liderka francuske desničarske partije Marin le Pen.

Ona je poseban naglasak stavila na trovanje bivšeg kontrašpijuna Sergeja Skripalja u Britaniji.

„Verujem da aktuelni događaji mogu da imaju daleko veće implikacije. To je strategija izgradnje zida koji odvaja Rusiju i Evropsku uniju. Znam iz ličnog iskustva rada u Evropskom parlamentu da EU sprovodi pravi Hladni rat protiv Rusije“, rekla je Le Pen, prenosi Tass.

Kako su agencije ranije izvestile, države Evropske unije podržale su Veliku Britaniju u njenoj optužbi na Račun Rusije za trovanje Skripalja nervnim agensom i bile su koordinisane po pitanju odgovora na taj slučaj.

Velika Britanija je zbog tog napada proterala 23 ruskih diplomata, na šta je Rusija uzvratila kontramerom proterujući isto toliko britanskih diplomata.

Kako je Tass prethodno preneo, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas da „Rusija apsolutno i nedvosmisleno“ nije povezana sa slučajem Skripalj kao i da nije dobila informacije o incidentu od Velike Britanije i ne zna koje podatke London navodi kada sa evropskim kolegama diskutuje o toj temi, dodao je.

Skripalj i njegova ćerka Julija 4. marta su pronađeni u nesvesnom stanju na klupi u Solzberiju, nakon čega su hospitalizovani i nalaze se u teškom stanju.

Britanske vlasti optuju Rusiju za trovanje Skripalja i njegove ćerke nervnim agensom, što Moskva izričito negira.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Zaharije Serak says:

    Ko osim provjerenih desnicara moze dati podrsku Putinu?Niko normalan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *