Лечење отровом постаје све популарније

Лечење отровом постаје све популарније

14 маја 2017

Болест долази на коњу, а одлази пешке. Ова тврдња мори човечанство.

У њену истинитост су се уверили многи, ако не на својој онда на кожи најмилијих. Како би предупредили болест и смакли је са коња, или јој пак набавили једног и убрзали процес излечења, људи се окрећу традиционалној медицини. Савременог човека свакодневно бомбардују разним информацијама о штетности свега и свачега. Зато није чудо што избављење често тражи у природи и прошлости. Народни лекови су све више у употреби и већина њих заиста пружа руку спаса. Далеки Исток је познат по богатој историји традиционалних метода које гарантују здравље.

У Кини постоји удружење које заговара терапију урином. Људска мокраћа, како тврде Кинези, има магична својства. Наводно с овом методом лечења се слаже више од 100.000 људи. Болесници испијају сопствени урин како би умањили тегобе и излечили поједине бољке као што је проблем са штитном жлездом – хипертиреоидизам. Да не верују само Кинези у лековитост мокраће, показују старији људи на Балкану.

Они који живе у руралним пределима и данас наводе да када се дете посече треба само да се измокри на рану и она ће брзо зацелити. Уринотерапија је захватила и земље Запада након што је 2007. године објављена књига „Исцјељивање урином“. Поштоваоци ове традиционалне методе лечења сматрају да људско тело производи све супстанце потребне за одржавање здравља и исцељење. Појединци наводно верују да његово испијање може да излечи туберкулозу, камен у бубрегу и температуру.

У Пекингу је све популарнији третман лечења пчелињим отровом, иако се власти и здравство не слажу с овом медицинском праксом, због опасности од алергијских реакција. Људи који болују од артритиса, јаких главобоља и реуме спас траже на овим курама где их „лекари“ убадају овим инсектима. На Балкану је такође распрострањено веровање да пчелари захваљујући честим убодима, толико ојачају имунитет да постају имуни на све болести па чак и на угриз змије отровнице.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u