ЛЕДЕНО ДОБА У САД: Снежна олуја парализовала Америку, отказано скоро 1.800 летова

LEDENO DOBA U SAD: Snežna oluja paralizovala Ameriku, otkazano skoro 1.800 letova

26 januara 2015

sad sneg_620x079Istočnu obalu u Americi, od Filadelfije do Njujorka, pogodila je nezapamćena snežna oluja, a meteorolozi predviđaju da bi, zbog rekordnih padavina, snežni prekrivač mogao da dostigne 90 centimetara snega.

Vazduhoplovne kompanije otkazale su skoro 1.800 letova, prenela je agencija Rojters. Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenje na snežnu mećavu u severnom delu Istočne obale, a američke savezne države od Nju Džersija do Indijane su pod upozorenjem do utorka.

“Ovo bi mogla da bude najveća snežna oluja u istoriji ovog grada“, upozorio je gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio.

De Blasio je rekao stanovnicima Njujorka da izbegavaju puteve i da se pripreme “na nešto najgore što do sada nismo videli”.

Najveće snežne padavine u Njujorku zabeležene su 11. i 12. februara 2006. godine kada je izmereno 68 centimetara snega. Meteorolozi predviđaju da bi područje Njujorka moglo da bude prekriveno sa 76 centimetara snega, pa i više u nekim predgrađima.

“Junajted erlajns” otkazao je sve letove u utorak sa aerodroma u Njujorku, Bostonu i Filadelfiji.

“Sautvest erlajns” saopštio je u nedelju uveče da je više od 130 planiranih letova u ponedeljak otkazano zbog oluje.

Prema sajtu Flightaware.com 1.792 leta su otkazana u ponedeljak, prenela je agencija Rojters.

KOMENTARI2 komentara

  1. Mare says:

    Sad nastavite da lupate kako SADisti kontrolisu vreme i ostale budalastine koje piskarate po komentarima. HAARP i gluposti izgleda ne rade, a?

  2. Apis says:

    MARE! Tebe brine da neko ne uprlja lik i delo Amerike. Pa jedan zločin više manje ne menja američku sliku pred svetom. Od njih su odvratniji i gori samo oni koji ih brane i podržavaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *