ЛЕЂА КОСОВУ ЧУВА…

ЛЕЂА КОСОВУ ЧУВА…

9 новембра 2017

Косовски председник Хашим Тачи састао се у среду са британским министром за Европу и амерички континент Аланом Данканом, и том приликом захвалио на континуираној подршци Британије Косову и изјавио да „независност Косова носи и велики печат Лондона“, преноси приштински лист „Коха диторе“.

Данкан је рекао да Британија остаје посвећена том региону, упркос односима Лондона са Бриселом, наводи се у тексту који је пренет у УНМИК-овом прегледу штампе.

– Желимо регион који живи у миру и стабилности – истакао је Данкан.

Тачи је нагласио да је Косово „промотер мира и дијалога у региону“ и да ради на изградњи „добросуседских односа са свима“, укључујући Београд.

Данкан се састао и са косовским премијером Рамушом Харадинајем, који је медијима после састанка рекао да Данканова посета значи обнову односа Косова са Британијом који, како је навео, сежу још из веома тешких времена када је Британија подржала косовски народ.

Харадинај је истакао и да су ти односи сада у новој димензији сарадње, поменувши састанак у Лондону који ће бити одржан у јулу идуће године.

– Један од најважнијих догађаја током идуће године је Балкански самит који ће у јулу бити одржан у Лондону – закључио је Данкан, изразивши наду да ће Лондон бити домаћин веома конструктивног скупа.

KOMENTARI2 коментара

  1. Velika Metla says:

    Наравно да желите да регион живи у миру и стабилности,јер вам одговара док пљачкате по том истом региону!Свака промена оваквог стања вама не иде на руку,јер се тада престаје с пљачком руда из србске покрајине Косова и Метохије!Ви још увек мислите да сте дошли ту где сте због демократије и људских права,а? Хехехехе....,одавно се зна ЗАШТО сте ту!

  2. mladen says:

    gotovo je s kosovom uzeo ga nato trebalo je 1999 ici do kraja i cekati sad je kasno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u