ЛЕЂА КОСОВУ ЧУВА…

LEĐA KOSOVU ČUVA…

9 novembra 2017

Kosovski predsednik Hašim Tači sastao se u sredu sa britanskim ministrom za Evropu i američki kontinent Alanom Dankanom, i tom prilikom zahvalio na kontinuiranoj podršci Britanije Kosovu i izjavio da „nezavisnost Kosova nosi i veliki pečat Londona“, prenosi prištinski list „Koha ditore“.

Dankan je rekao da Britanija ostaje posvećena tom regionu, uprkos odnosima Londona sa Briselom, navodi se u tekstu koji je prenet u UNMIK-ovom pregledu štampe.

– Želimo region koji živi u miru i stabilnosti – istakao je Dankan.

Tači je naglasio da je Kosovo „promoter mira i dijaloga u regionu“ i da radi na izgradnji „dobrosusedskih odnosa sa svima“, uključujući Beograd.

Dankan se sastao i sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem, koji je medijima posle sastanka rekao da Dankanova poseta znači obnovu odnosa Kosova sa Britanijom koji, kako je naveo, sežu još iz veoma teških vremena kada je Britanija podržala kosovski narod.

Haradinaj je istakao i da su ti odnosi sada u novoj dimenziji saradnje, pomenuvši sastanak u Londonu koji će biti održan u julu iduće godine.

– Jedan od najvažnijih događaja tokom iduće godine je Balkanski samit koji će u julu biti održan u Londonu – zaključio je Dankan, izrazivši nadu da će London biti domaćin veoma konstruktivnog skupa.

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    Naravno da želite da region živi u miru i stabilnosti,jer vam odgovara dok pljačkate po tom istom regionu!Svaka promena ovakvog stanja vama ne ide na ruku,jer se tada prestaje s pljačkom ruda iz srbske pokrajine Kosova i Metohije!Vi još uvek mislite da ste došli tu gde ste zbog demokratije i ljudskih prava,a? Hehehehe....,odavno se zna ZAŠTO ste tu!

  2. mladen says:

    gotovo je s kosovom uzeo ga nato trebalo je 1999 ici do kraja i cekati sad je kasno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *