ЛЕГЕНДАРНИ ЏЕРЕМИ КЛАРКСОН ОПЛЕО ПО ГРЕТИ: „Ти, размажено, хистерично дериште, држиш нам лекције, а ћутиш о томе како си…“

ЛЕГЕНДАРНИ ЏЕРЕМИ КЛАРКСОН ОПЛЕО ПО ГРЕТИ: „Ти, размажено, хистерично дериште, држиш нам лекције, а ћутиш о томе како си…“

1 октобра 2019

Чувени бивши водитељ емисије Топ Геар, Џереми Kлакрсон, у својој новој колумни за британски Тхе Сун коментисао је говор тинејџерке Грете Тунберг.

Kларксон као дугогодишњи аутомобилистички новинар има милионе пратилаца широм света и они су једва дочекали његово мишљење о Гретином говору у којем је оптужила све који су били у дворани УН-а да су јој упропастили детињство присиљавајући је да преузме одговорност за промену климе како би спасла планету.Kларксон је назвао размаженим дериштем и предложио јој да још једном размисли о свему што су одрасли учинили за њу.

Наиме, он је прозвао шведску тинејџерку за пловидбу у Америку на јахти вредној 15 милиона фунти која је израђена од карбонских влакана и која има дизелске помоћне моторе.

„Ниси је ни израдила, ни зарадила, а да та јахта има помоћне дизелске моторе никад нигде ниси споменула“ и додао – „Заустави се на тренутак и реци како мирно спаваш ноћу знајући да одрасли граде, сервисирају и лете на шведским борбеним авионима. Да чувају тебе! Дали смо ти мобилне телефоне и лаптоп, али и интернет. Створили смо друштвене медије које свакодневно користиш и водимо банке које све то плаћају, па како се усуђујеш да стојиш тамо и држиш нам лекције, ти размажено дериште.“

Признао је да иако се планета загрева и да треба нешто учинити пре него што се сви суочимо с ‘незамисливом избегличком кризом’, а да би се 16-годишњакиња можда требало да врати у школу што је брже могуће и напорно ради у свом научном образовању.

„Јер наука је оно што ће на крају решити проблем. Не мрштење и хистерично плакање сваких пет минута. Хиљаде људи које прозиваш свакодневно ради управо оно о чему ти драматизујеш“, закључио је и додао – „буди добра девојчица, умукни и пусти их да наставе“.

Подсетимо, Гретин несвакидашњи перформанс пред УН подигао је много прашине у јавности, а догодио се изазван тиме што су научници издали нова оштра упозорења на последице пораста температуре светских океана и хладних полова земље.

(Tanjug)

KOMENTARI18 коментара

 1. Zoran KG says:

  Legendarni? Ne volim ga od kad je gađao yugo sa haubicom...

  • opet ja says:

   Glup si, ništa drugo ne može o tebi da se zaključi.

   • Nebeska Srbija says:

    Sto je glup-pa ko jos gadja yugo haubicam bre!!engleski kolonizatori,uvek bili i ostali.

 2. Pera says:

  Ona je samo jedna od onolikih kupljenih dusa da pricaju sta im se kaze ! U ovom slucaju ona fingira svojom pricom o globalnom zagrevanju da bi sakrila eksperimente sa vremenom po narudzbini demonskih jevreja, cionista !

 3. Milos says:

  Nema danas nijedne vesti da Ana Brnabic predstavlja Srbiju u Parizu na komemoraciji Siraku.Nema ni da se Vucic danas upisao u knjigu zalosti u ambasadi Francuske.Zasto nema?

  • теоретичар says:

   Па зато што то није лепо, али је политички корисно.

  • Косовац says:

   @ Milos, …..Нема, колега, зато што су Српски сорошоиди дали препоруку да не треба таласати. Ако новине не пишу, као да се брука није ни догодила.

   • Косовац says:

    Плус, и био је ред да се Вучић упише у књигу жалости за својим страначким колегом вишег степена.

  • Koga to zanima says:

   Pa i ovo što se grbo rodilo, uzima se za uzor i standard. Ne, ništa nije slučajno, gde je strvina, tamo se i orlušine skupljaju.

 4. GUDA says:

  Zato što je Širak zločinac, to ti dodje kao da si pitao što se nisu upisali u knjigu žalosti Hitleru.

 5. persida says:

  Mala na aparatima, demoliranje.

 6. rajko says:

  To što nastup ove devojčice mnogi u svetu smatraju skandalom jer se osećaju išamarani i poliveni hladnom vodom, je sasvim očekivano. Ni nastup ovog deteta nije u suštini ništa novo. Novo je samo to što se radi o devejčici sa smetnjama u razvoju. Sve ostalo smo mi ovde već prošli pre nekoliko godina. Izvesni dvanaestogodišnji dečak Rastko Pocesta nam je svima danima ispirao mozak i polivao nas fekalijama najgore vrste. Njegov stil je po neskrivenom ogromnom preziru i mržnji prema Srbima neodoljivo podsećao na stil B. Srbljanović, te smo mi svi verovali da ga je upravo ona uzela pod svoje, pisala mu tekstove, a zatim ga preslišavala i instruirala u pravilima javnog nastupa. I stil ove sirote grete je vrlo sličan rastkovom i srbljanovićkinom, pa možda... Utoliko pre što je srbljanovićeva po njenom sopstvenom svedočenju detinjstvo provela u Švedskoj. U svakom slučaju, ja devojčicu sa smetnjama u razvoju ma koje vrste ne mogu smatrati u potpunosti odgovornom za ono što govori. Većim delom odgovorni su njeni mentori, a ona samo u onolikoj meri u kolikoj je u stanju da shvati šta govori, a meni se čini da toga nije mnogo. Njeni mentori i instruktori zaslužuju najgori prezir, gadjenje i osudu, a možda i sudski progon zbog zloupotrebe maloletnog lica u političke svrhe.

 7. Zoran says:

  Zapad je pogubljen. Ali tako je to kad manjina vlada nad vecinom.

 8. Marko st says:

  Bla,bla,bla....i bla,bla...latinska djubrad se prepucava izmedju sebe da zabave raju

 9. milorad2 says:

  klinka je zlouptrebljena na najgorim i najnićži mogući način i to JAVNO,gde su sada organizacije za zaštitu prava dece i ostale BLA BLA grupacije manjinskog soroš tipa d istraže kose to usudio ovako pokvareno i ružno da zloupotrebljava očigledno pogubljeno i indoktrinirano DETE.Cinizam i makijevalizam su ovime definitivno prešli na sasvim novi stepen užasa za sve NORMALNE i razumne ljude na ovoj planeti, mislim da nije daleko dan kada će početi da ubijaju na ulicma sljubitelje klasične muzike sa naočarima zato što je to stereotip pokvarenog perverznog intelektualca:)i to će baš indoktrinirane devojčice da reklamiraju.Najcrnji i najniži udar apsolutističke polu-lude organizacije lpka bi da vlada svetom u ime planete:) i "dobrobiti" nas ostalih. Oni se BRINU za nas ,ONI će da nas spreče da budemo naivna deca koja ne znaju šta rade jer oni će da misle za nas a mi više ne mora ni da mislimo samo treba da slušamo gretu.KAKO JE OČIGLEDNO sve to da se ZALEDIŠ.

 10. теоретичар says:

  Овако груб и низак напад медија и тзв. интелектуалаца на једну девојчицу типа Грета је подржан и саветован. А како ти интелектуалци не би дуго били интелектуалци да не послушају, они су ударили по једном неразвијеном, искомплексираном и приглупом детету из свих оружја. Грета неће видети њихове коментаре јер их не би сварила ни под разно, али је велика срамота и брука да један човек као што је овај на слици толико забалави и подивља а да уопште не осети колико је то испод части сваког човека. Плаћено брате од истог газде који је Грету и довео за сто УН. Такође је ово велика брука и за УН и за све који су је морали слушати, па иако их нико није питао хоће ли, а ипак после тога одглумили робовску одушевљеност. Јер да нису, сутра не би били припуштени на валог. Уосталом, тако је и у Српској скупштини. Оно што америчка пропаганда намести, а ово је она наместила, је део потврде која западу треба да провери да ли ће сви покорно слушајти шта им се нареди. Нико није ни под разно изјавио протест због овог гротескног наступа једне ограничене девојчице. А да свет којим случајем не би промашио то да је она ограничена, лепо су му у лице посрали истину о њој. И нико да нападне оне који су то дозволили у УН, нико од полтронских званичника УН ни да лице обрише него га још и полиже са задовољством као доказ ко је и шта је, али нападају ограничену девојчицу која никада није требала да се појави ни на једном јавном месту а ни под разно у месту звано УН. Јадна скупина дегенерика из целог света, која тамо седи ко овчурина пред огледалом. На исти начин је Америка тестирала и са променом времена ради уштеде као и многе друге ствари. Срамота и брука пре свега целог човечанства, а нарочито оваквих интелектуалаца. Писати, дискутовати и објављивати јавно такве идиотлуке заиста нема оправдања осим да је овај Свет постао сулудо послушан и сулудо дегенерисан. Мене је срамота чак и што сам ово прочитао.

 11. теоретичар says:

  Овај човек је срамота а не легенда. Он је легендаран као и мој милојко лего је да спава. Није Грета ни најмање крива нити је икада имала жељу да прича пред УН, нити она то може, али су је лако обрадили и спремили. На састанку са новинарима, није се збунила уопште због своје ограничености, јер то њој није познато нити је тога свесна, а ни један новинар није смео ни да зуцне јер је знао шта би добио као казну. Довлачење Грете пред УН, њене припреме пре тога уз неколико припремљених јавних наступа и активирање целе сцене у УН је пажљиво припремано да не омане. Довођење неприпремљене Грете пред новинаре, био је тотални неуспех и Грета ће бити повучена из оптицаја. Завршила је шта је требало. Осим ако дегенерисани свет не почне да захтева још Грета ријалитија. Грета није свесна ни најмање онога шта ради, не само што је ограничена него и због својих година. Уосталом, платиће јој сасвим довољно. Грета нема уопште неке осећаје. На пример, осећај срамоте код ње уопште није развијен и зато је ништа не збуњује, мада без написаног текста не може да говори. Погрешан осећај исправности није нико наметао Грети. Она је са тим осећајем рођена а неко је тај осећај успешно искористио. Грета уопште није крива и није заслужила пљувачину али та пљувачина ионако неће стићи до ње. Главни кривци су у сенци, помоћни кривци су у сали уједињених нација, корисни идиоти кривци су "интелектуалци" и медији који се утркују у пљувању на нешто на шта је испод части и срамота пљувати, потпуно невини а ипак кривци смо сви ми који смо ово читали и критиковали Грету. Ја је нисам критиковао, прочиато сам чланак информативно као и већина коментатора и оставио своје генерално мишљење поражен срамотним понашањем УН и вајних интелектуалаца. Колико сам приметио, и већина коментатора је сличног погледа као и ја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u