ЛЕГЕНДАРНИ МАЈКЛ МУР: „Трамп ће победити Клинтонову!“

LEGENDARNI MAJKL MUR: „Tramp će pobediti Klintonovu!“

23 jula 2016

michael-moore-1-1024Svetski poznati američki filmski dokumentarista Majkl Mur izjavio je da će novi predsednik SAD postati – Donald Tramp.

Autor „Farenhajt 9/11“ i „Boulinga za Kolumbinu“ i drugih filmova svojoj proceni je dodao:

„Mene brine što se kongres Republikanske partije, koji se završava, sviđa masi ljudi, što znači da Tramp može dobiti njihove glasove i postati sledeći predsednik Sjedinjenih Država“.

Mur je ovome još dodao: „Ne želim da vam kvarim raspoloženje, ali je moje mišljenje da će Tramp pobediti Klintonovu. Izivinite, tako stvari stoje“.

Slavni režiser je izneo uverenje da će Tramp pobediti u državama „zarđale zone“, to jest – u državama u kojima je došlo do propadanja američke tradicionalne industrije. To su pre svega Mičigen, Viskonsin, Ohajo i Pensilvanija.

Mur je uveren: „Trampu je za ukupnu pobedu dovoljno da pobedi upravo u te četiri države. Naravno, i u državama koje su tradicionalne tvrđave republikanaca“.

Mur je podsetio da je u pomenute četiri države Obama 2012-te pobedio republikanskog kandidata Mita Romnija.

Međutim, napadi na Trampa ne prestaju.

Klintonovoj naklonjeni The Washington Post je objavio da neke evropske zemlje mogu „okrenuti od NATO“ Trampove izjave da će SAD, ako im on biti na čelu, pomagati saveznicima iz alijanse samo ako je one budu u potrebnoj meri finansirale.

Isti list ukazuje da Sem Klovis, Trampov spoljnopolitički savetnik, potvrđuje da republikanski predsednički kandidat ima nameru da promeni samu prirodu spoljne politike Vašingtona, a i razmere mešanja u evropske poslove.

Klovis je precizirao da Tramp ima nameru da natera Evropljane da plaćaju za svoju bezbednost.

Reagujući na ovo, portparol Bele kuće, Džoš Ernest, nazvao je obaveze SAD prema saveznicima iz NATO „armiranim betonom“.

Sam Barak Obama odbacio je Trampovu kvalifikaciju da su SAD u dubokoj krizi.

„Trdnje da je Amerika na ivici kolapsa, nasilja i haosa ne odgovoara iskustvu većine naših ljudi. Ne možemo donositi dobre odluke ako ih baziramo na strahovima koji nemaju veze sa stvarnošću“.

KOMENTARI2 komentara

  1. srboljub says:

    sto rece bila kuca tako ce biti moj jaro

  2. Gordan says:

    Bravo, Majkl! Tačno tako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *