ЛЕГЕНДАРНИ ПАВЛЕ ВУИСИЋ О ИЗБОРИМА: Гладоваћете 4 године и лагати из нужде! (ВИДЕО)

LEGENDARNI PAVLE VUISIĆ O IZBORIMA: Gladovaćete 4 godine i lagati iz nužde! (VIDEO)

3 avgusta 2016

_sp-biografija-glumac-pavle-vujisicPavle Vuisić nikad nije voleo političare, a o izborima i izbornim obećanjima nije imao visoko mišljenje.

Domaći film je njegovom (prilično ranom) smrću izgubio mnogo, a Paja nije doživeo višestranačke izbore u Jugoslaviji 1990. godine. Ipak, njegov ceo glumački opus se posredno ili neposredno bavio ismejavanjem laži, a posebno u domaćoj seriji „Više od igre“, gde su mu partneri bili Nikola Simić, Zoran Radmilović, Vlastimir Đuza Stojiljković, Slobodan Aligrudić…

Elem, u seriji „Više od igre“ (1976) Pavle Vujisić je Leka Bankrot, višestruki šampion u laganju u izmišljenoj varoši.

U epizodi „Šipak“, Vujisić kroz Lekin lik, na takmičenju za „Lažova godine“ 1. aprila 1941. godine, izgovara sudbinske reči koje kroz svaki izborni ciklus sve više dobijaju na težini:

„Gledajte, ljudi, ovu tortu. Gledajte i nagledajte se. Nećete je videti ni osetiti četiri godine. Gulićete buđavu proju i otimaćete se o svako njeno parče. Lagaćete, ali ne od besa nego od nužde. A dobijaćete ne kolače nego batine. Ali, neću više, dame i gospodo, i ostala šušo, ni o torti, ni o proji, ni o batinama. Ispričaću vam nešto lepo. Ljudi će se popeti na Mesec. Oni će tamo izvoditi besne gliste, a vi ćete da blenete kroz kutiju sa prozorčetom…“, govorio je Leka Banrot. I pobedio na takmičenju, šesti put.

KOMENTARI2 komentara

  1. Aleksandar says:

    On prvi nikada nije gladovao, niti bi mogao.

    • vlada says:

      On je bio luksuz za ovaj narod !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *