ЛЕГИЈА опет поделио Србију

LEGIJA opet podelio Srbiju

17 jula 2018

Nakon prvostepene presude kojom su Milorad Ulemek Legija, Zvezdan Jovanović i još nekoliko pripadnika Jedinice za specijalne operacije oslobođeni optužbi da su 2001. pokušali da izvedu oružanu pobunu, strasti u Srbiji su ponovo uzavrele, a javnost se oštro polarizovala između onih koji osuđuju oslobađajuću presudu i onih koji je podržavaju.

Ulemek i Jovanović, koji služe kazne zatvora od 40 godina robije zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, kao i ostali optuženi u slučaju pobune, odgovarali su za izlazak na ulice Beograda i blokiranje puteva na auto-putu u Novom Beogradu, tokom protesta u vojnim uniformama i sa vozilima hamer, koje su koristili.Ovo nije pravosnažna presuda i tužilaštvo ima pravo žalbe.

Božo Prelević, bivši koministar unutrašnjih poslova, izjavio je nakon presude da je bilo očekivano da će bivši pripadnici JSO biti oslobođeni optužbi za oružanu pobunu, dodajući da presuda pokazuje da nije dokazano ništa od onoga što je tvrdio tadašnji potpredsednik Vlade Čedomir Jovanović.

– Svako ko zna šta je ubijeni premijer Zoran Đinđić rekao na 61. i 62. sednici Vlade Srbije zna i da je presuda morala da bude oslobađajuća. Nemam nijednu lepu reč za vođe JSO Legiju, Zvezdana i Dušana Maričića Gumara, ali je jasno da ta optužnica nije stajala. Uostalom, podneta je uoči izbora 2012. i mislim da je to bila politička odluka – objasnio je Prelević, inače advokat jednog od optuženih Veselina Lečića.

Oslobađajuću presudu osudio je Žarko Korać, bivši potpredsednik Vlade Srbije i predsednik komisije koja je istraživala propuste u obezbeđenju ubijenog premijera Đinđića.

– Ako naše pravosuđe misli da je demonstriranje sa oružjem i u uniformi neka šala, onda je upravo poslalo poruku da pripadnici oružanih snaga ove zemlje mogu da rade šta im padne na pamet. Mislim da je to pitanje za čitavu državu, a ne samo za pojedince – rekao je Korać.

Uvod u ubistvo Đinđića

Presudom je iznenađen i lider LDP-a Čedomir Jovanović, jedan od saradnika ubijenog premijera Đinđića.

– Nikakva presuda ne može poništiti ono što je bilo jasno i pre 17 godina, da je pobuna JSO bila uvod u ubistvo Zorana Đinđića. Zločinačko udruženje i tada i danas činili su političari, advokati, delovi tajne i javne policije, kao i svi oni kojima nije odgovaralo da Srbija bude moderna država, nego su spas tražili u preživelim ostacima Miloševićevog režima i onima koji su u međuvremenu postali zaštitnici Miloševićevog nasleđa – izjavio je Jovanović.

(Vesti-online)

KOMENTARI3 komentara

 1. rajko says:

  Pa jel ovi politicari imaju takvo misljenje o nama. Legija je samo 0,01% problema iz proslosti. Sve ostalo pripada malim lopovima, velikim lopovima, glupim politicarima, politicarima koji su bili i ostali strani placenici, izdajnicima iz redova vojske, onima koji zbog para dozvoljavaju prodaju droge po nasoj zemlji, lopovima koji su unistavali i u bescenje prodavali fabrike gradjene u posleratnim godinama i da ne nabrajam dalje , ima tih g....a mnogo. I sad kao Legija podelio Srbiju. Srbija je gladna, Srbiju ubijaju i nasi i stranci, Srbija je lopovska zemlja, Srbija je zemlja izdajnika, Srbija skoluje i besplatno kapitalistima poklanja umne ljude...

  • Velika Metla says:

   Rajko,daleko je Srbija dogurala kad je dozvolila da joj "dimljeni srPin" narkos Čeda Jovanocić vodi politiku! SSerem se na takvu Srbiju,i na takav narod!

   • doktrina soka says:

    @ says,ne na Srbiju i srpski narod,nego na sljam u srpskom narodu koji isplivao na povrsinu,kao govno posle kise,,zahvaljujuci stranim okupatorima.Tko je od 2000te na vlasti su izdajnicka konkviskadorska govna.Vreme ce pokazati kada dode vreme za ciscenje i to ko je ubio Didica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *