ЛЕK ИЗ ШУМЕ: Ова кора биљке може да заустави рак

ЛЕK ИЗ ШУМЕ: Ова кора биљке може да заустави рак

22 децембра 2019

Потрага за лековима требало би да се усмери у шуму, где у природи постоји преко пет милиона лековитих супстанци и где се сваке године открива још природних лекова.

Сав новац за прикупљање средстава за лечење рака, који иде у џепове извршних директора Биг Пхарма-е, требало би ставити у руке природњака који знају где да траже, шта да траже и како то да искористе.Терапеутски ефекат лековите биљке Мачија канџа за лечење рака дојке, леукемије и рака плућа добро је познат у Јужној Америци и бразилски научници су спровели исцрпна истраживања.

Међутим, у Америци се стотине милиона долара троше на опасне методе детекције попут мамографа који често дају лажно позитивно стање и гурају људе на непотребне хемотерапије и зрачење.

Будући да је наш имунолошки систем константно активан и да спречава рак да се развије, сви смо на неки начин преживели ову болест. Имајући то на уму, морамо схватити да нашем имунолошком систему треба помоћ коју добија од природних, синтетизованих лекова земље.

Мачија канџа излечила је рак и реуматоидни артритис још у 1920-им

Готово 100 година, истраживачи документују лековито деловање коре Мачије канџе на рак. Још у 1920-има, немачки природњак по имену Артуро Брел, који је радио у перуанској кишној шуми, тражио је нешто што би могло да помогне његовом реуматоидном артритису.

Две врсте коре Мачије канџе су имале лековито дејство на његово стање – Унцариа томентоса и Унцариа гуианенсис. Kора је деловала због свог природног, анти-упалног дејства.

Излечен, др Брел је одлучио да извуче екстракт свом пријатељу коме је дијагностикован рак плућа, стадијум ИВ. Он је током једне године пио чај од Мачије канџе три пута дневно. Ова свакодневна рутина је била разлог зашто се његов карцином повукао и заувек нестао до краја те године!

Мачија канџа спречава упалу која покреће болести

Истраживачи су повезали упалу са почетком пролиферације рака на нивоу ДНK. Овај узрок се у модерним протоколима о лечењу углавном занемарује.

Научници су дуго знали да екстракт Мачије канџе индукује смрт ћелија рака, али сада откривају прецизне противупалне механизме помоћу којих се то догађа.

Kада тело покушава да оздрави и одржи хомеостазу, покреће се упални одговор. Токсини, које у основи једемо, дишемо и пијемо су узрочници упале, јер они терају тело у стање које захтева лечење. Овај упални одговор отвара путеве рака и хроничних болести. Укључивањем противупалних биљака у исхрану, попут Мачије канџе, помажемо имунолошком систему током упале и стреса.

Према истраживањима, Унцариа гуианенсис делује тако што “искључује” производњу алфа фактора некрозе тумора. То зауставља упалу. Мачија канџа такође зауставља нуклеарни фактор-каппа бета, који је такође инфламаторни прекидач који иницира рак и друге болести.

Мачија канџа утиче на аденин и инхибира нуклеотид присутан у ДНK ћелијама рака

За оне који су убеђени да треба да се подвргну хемотерапији или зрачењу, ње све изгубљено. У ствари, показало се да Мачија канџа повећава број Т-ћелија чак и после хемотерапије, помажући здравом опоравку ћелија које су модерне медицине оштетиле.Током 2016. године, истраживачки тим са Савезног универзитета Санта Марија у Бразилу, открио је тачан ефекат који Унцариа томентоса има на ћелије рака дојке. Екстракт Мачије канџе имао је значајан утицај на аденин, нуклеотид који је основа ДНK ћелија рака.

Њихова истраживања потврдила су истраживања из Аустралије из 2006. године, која су показала како алкалоиди у кори Мачије канџе инхибирају раст ћелија леукемије. У то време тај ефекат није био схваћен, али сада истраживачи разумеју прецизан механизам.

Ако је упала корен болести, онда је Мачија канџа једна од безброј лековитих природних биљака које могу да је зауставе.

Wебтрибуне.рс

Извори:

НатуралХеалтх365.цом

НЦБИ.НЛМ.НИХ.гов

НатуралНеwс.цом

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Trn says:

    Откад се биљка "мачија" канџа пише великим словом у реченици. Само се на почетку реченице пише великим словом. Исто као и буква, врба, јоргован... И у "Правопису српскога језика" језика пише да је боље да се пише мачји него мачији. Па би било добро да и преводиоци то знају. А да ли заиста лечи, не знам. Било би добро да лечи, али имајући искуство са фармакомафијом, тешко је било шта рећи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u