Lekar ispričao kako se Putin održava u formi

Lekar ispričao kako se Putin održava u formi

5 avgusta 2013

PutinNačelnik Glavne medicinske uprave, zasluženi lekar RF Sergej Mironov otkrio je tajne zdravlja Vladimira Putina. On je izjavio da šef države poseduje veliku sposobnost za rad zahvaljujući svojoj sportskoj formi.

„On je veoma posvećen sportu. Sa stanovišta medicine, Putin je mlađi nego što njegove godine govore. Njegov sportski način života doprinosi izuzetnoj radnoj sposobnosti. On je prilično skeptičan prema uzimanju lekova, čak i kad je reč o običnim lekovima protiv prehlade, a u te svrhe je skloniji prirodnim lekovima kao što su čaj sa limunom, sauna i masaža“, citira Mironovljev intervju RIA „Novosti“.

Sergej Mironov je naglasio da plivanje zauzima značajno mesto u predsednikovom životu. Putin koristi tu vrstu sporta kao univerzalno sredstvo za oporavak.

Putin, koji se bavi hokejem na ledu, pliva, trenira džudo i voli da se u medijima predstavlja energičnim i muževnim, propustio je prošle godine nekoliko službenih putovanja u inostranstvo zbog povrede leđa, za koju je zvanični Kremlj naveo da je bila sportska povreda.

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko je tada izjavio da je Putin povredio kičmu tokom treninga džuda, a izvori iz ruske vlade su naveli da će Putin možda morati da bude operisan, ali Mironov navodi da to nije bio slučaj.

Pored toga, Vladimir Putin radije koristi opštepoznata narodna sredstva, kao što su čaj s medom, sauna i masaža, nego lekove.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *