Лекар открио најмрачнију тајну аустралијске владе и сада ће да плати за то!

Lekar otkrio najmračniju tajnu australijske vlade i sada će da plati za to!

19 avgusta 2015

australija 435– Australij na krajnje nehuman način tretira migrante, koje smatra „prljavim kriminalcima“ – kaže lekar Dejvid Ajzak, koji dodaje da mu je zbog ovog otkrića prećeno zatvorom.

Pedijatar koji je radio u imigrantskom kampu na pacifičkom ostrvu Nauru kaže da je bio svedok strašne scene, kada je maloletna devojčica pokušala da se obesi usled nehumanih uslova u kampu.

Dejvid Ajzak je proveo pet dana na ostrvu Nauru u decembru prošle godine, što mi je bilo i više nego dovoljno da svetu objavi sve užase koje je video u kampu sa migrantima, 3.300 kilometara od Brizbejna.

On je atmosferu opisao „paklom na zemlji, koji je oličenje mentalne torture australijskih čuvara nad izbeglicama“, iako je njihov zadatak da se brinu o tim nesrećnim ljudima.

– Ovom svojom izjavom ja svesno kršim zakon, a vrlo je moguće da ću završtiti i u zatvoru. Svi mi koji tamo radimo, lekari, učitelji, medicinski radnici…svi možemo da dobijemo dve godine zatvora ukoliko progovorimo o tome šta se tamo dešava. Ali, ne mogu da ćutim – rekao je Ajzak za „Raša tudej“.

On je bio šokiran načinom ophođenja prema deci, koja su tretirana kao otpadnici.

– Klinci u kampu pate od depresije, plaše se čuvara koji su krajnje neprijatni i grubi. Stalno viču na njih i nazivaju ih svakakvim imenima – kaže Ajzak.

Australijska komisija za ljudska prava objavila je seriju pisama koje su ima poslala dece iz izbegličkog kampa, koji se nalazi pored starog rudnika fosfata.

„Naši šatori su prljavi, a kada padne kiša budu potpuno poplavljeni. Spavamo u tim uslovima. Pored toga, šatori su puni rupa. Čuvari se deru na nas i tretiraju nas kao životinje“, pisalo je u jednom od pisama.

Pisma se u potpunosti poklapaju sa Ajzakovim opisom izbegličkog kampa, koji je rekao da je to „loš zatvor“.

– Spavaju u prljavim šatorima, pri ogromnim vrućinama. Jedini toalet je 100 metara udaljen – rekao je Ajzak.

Posle izjave pedijatra, oglasilo se i jedan bivši zaposleni čuvar kompanije „Vilson sekjuriti“, koji je rekao da su čuvari koristili mučenje „davljenja“ i još jedne tehnike koja se zove „zakopčavanje“, po kojima je ozloglašena CIA.

– Ova tehnika, nazvana „zakopčavanje“, koristi se tako što nesrećnog azilanta čuvari kablovima vežu za metalne šipke na krevetu. Zatim, čuvari podignu krevet i bacaju ga u vazduh, čime žrtva prvo udara u plafon, a zatim u pod, doživljavajući bolne povrede – izjavio je neimenovani čuvar.

Australijski premijer Toni Abot demantovao je ove tvrdnje, rekavši da se prema azilantima država ophodi humano.

– Rekao bih da su te tvrdnje lažne, a svi koji šire neistine biće procesuirani – rekao je Abot.

(Blic)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *