Lekari i farmaceuti štrajkuju do 19h

Lekari i farmaceuti štrajkuju do 19h

10 marta 2014

lekariLekari i farmaceuti u Srbiji stupili su u štrajk koji će trajati večeras do 19h. Apeluju na građane da dolaze samo u slučaju preke potrebe.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Dragan Cvetić kaže da je štrajk upozorenje kako bi se ukazalo na katastrofalno stanje zdravstva.

„Direktan povod za današnji štrajk je solidarni porez, ali razloga ima previše. Opšte stanje je katastrofalno, a Srbija je već dve godine poslednja u zdravstvu. Činjenica je da su i pacijenti i lekari nezadovoljni“, rekao je Cvetić.

On je rekao da je štrajk upozorenje i da će ako se ovakvo stanje nastavi, štrajk biti ponovljen.

„Štrajk je upozorenje, ogorčenje lekara i farmaceuta, a čim se formira vlada i konstituiše skupština, mi ćemo štrajk ponoviti, ako bude bilo potrebe“, dodao je predsednik Sindikata.

On je rekao da lekari štrajkuju u svim domovima zdravlja, bolnicama i svim značajnim zdravstvenim institucijama od sedam časova ujutru do sedam uveče.

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije zamolio je pacijente da danas ne dolaze u domove zdravlja i bolnice bez preke potrebe.

„Sve što je akutno i hitno, naravno da će biti zbrinuto, ali ono što nije, moraće da sačeka sledeći dan. Još jednom vas molimo za razumevanje i podršku“, poručio je Cvetić.

(B92)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *