Lekari zabrinuti za Vučićevo zdravlje

Lekari zabrinuti za Vučićevo zdravlje

18 avgusta 2013

vucic pricaUdarničkim tempom prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić narušio je svoje zdravlje, a zbog pada imuniteta za tri dana primio je čak pet infuzija. Dok Vučić smatra da je to sitnica i nevažno, lekari upozoravaju da mora da se uozbilji i povede više računa o svom zdravlju.

Koliko je Vučić neozbiljan kada je reč o njegovom zdravlju, ukazuje i to da kad oseti da mu je ono narušeno, u hodu rešava problem. Tako i infuziju umesto u bolnici prima na radnom mestu – u Vladi.

“Moj doktor Zlatko Lončar dođe ovde, dobijem infuziju kad god se osećam loše. Kad mi je pritisak loš, onda dođe doktor Dinčić, to su dvojica mojih prijatelja koji mi pomažu da izdržim”, kazao je nedavno Vučić u intervjuu za jedan list.

Na pitanje da li se boji da može da ima ozbiljne posledice po zdravlje, njegov odgovar je: „Baš me briga”.

“Ljudi traže ozbiljnost, da vide da neko hoće nešto da menja u ovoj zemlji. I zato žurim, zato me ne interesuje da li mi se odmara. Nisam slanu vodu ni pomirisao, a kamoli se okupao, ne pamtim otkad. Pa šta? Bio sam u Abu Dabiju, nisam se okupao. Pa šta? Postoji drugi posao, mnogo bolji, lepši – da nešto uradim u Srbiji. Kud ćete lepši i veći posao?”, kaže on. Međutim, lekari Vučiću poručuju da ipak mora da povuče ručnu i povede računa o svom zdravlju.

“Svaki čovek treba da poštuje svoj život. To važi i za Vučića i za sve druge. Posao ne može da bude opravdanje. Mora da se nađe mera u svemu. Možda neki put može da se pretera u smislu da se dugo i do kasno radi kad je neophodno neki posao završi.
Međutim, to ne sme da postane nešto uobičajeno. Infuzija se uključuje kada je neko dehidrirao jer se, recimo, dosta znojio i nije unosio dovoljno tečnosti, što se posebno dešava tokom vrelih letnjih dana. Ali na taj način organizam ne može da se izvuče iz hroničnog umora. Zato je neophodan odmor i san od najmanje šest sati… Individualno je koliko nečiji organizam može da izdrži udarnički tempo, jer to zavisi i od kondicije, utreniranosti…”, kaže direktor Kliničkog centra Srbije prof. dr Miljko Ristić.

KOMENTARI2 komentara

  1. OBRADOVIC MIRKO says:

    STO SE MENE TICE JA MOGU RECI DA SAM SRBIN KOJI VOLI PROSPERITET LICNI I DRUSTVENI- ALI ONO STO VUCIC RADI SA SVOJOM POLITIKOM I UNISTAVANJE MOG DUHOVNOG SRBSKOG POSTOJANJA - JA NEMOGU RECI DA MI JE ZAO STO SE NJEGOVO ZDRAVSTVENO STANJE POGORSAVA DA JE TO MENI ZAO - NAPOKON TO MENE VESELI - MOZDA JE TO JEDINI I NAJBOLJI NACIN DA SE MI SRBI OSLOBODIMO TE CRNE KUGE

  2. aaaaaaaaaaa says:

    saznali smo nešto veoma važno u ovome, ne voli da se kupa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *