LEKARIMA IZDATO HITNO UPOZORENJE! Na intezivnoj nezi se dešavaju čudne stvari, DECA SU NA UDARU, sumnja se na VEZU SA KORONOM!

LEKARIMA IZDATO HITNO UPOZORENJE! Na intezivnoj nezi se dešavaju čudne stvari, DECA SU NA UDARU, sumnja se na VEZU SA KORONOM!

28 aprila 2020

Britanski sistem zdravstvene zaštite (NHS) izdao je hitno upozorenje lekarima zbog pojave teškog “upalnog sindroma” kod sve većeg broja dece koja zato završavaju na intenzivnoj nezi, a koji je možda povezan sa virusom korona, piše Dejli Mejl.

– Raste zabrinutost da se upalni sindrom povezan sa Kovidom-19 pojavio među decom u Ujedinjenom Kraljevstvu – deo je upozorenja koji su dobili lekari opšte prakse i šefovi zdravstvenih ustanova u Londonu.Simptomi koji se pojavljuju kod dece su bolovi u stomaku, gastroenterološki problemi poput dijareje i povraćanja, ali i upale raznih organa, uključujući i srce. Ono što dodatno zbunjuje lekare je da su neki od najmlađih pacijenata negativni na koronu, pa nije isključeno da je drugi patogen u pitanju.

Porast ovih slučajeva je zabeležen kod dece svih uzrasta u različitim delovima zemlje, a lekari su misteriozno obolenje uporedili sa sindromom toksičnog šoka i Kavasakijevom bolešću, koji u kombinaciji dovode do oticanja unutrašnjih organa, otežanog disanja i povišene temperature, nalik Kovidu-19.

Za sada nije poznato koliko je dece imalo novi sindrom, kojeg su tačno uzrasta, da li postoje žarišta, niti da li su neki mališani preminuli zbog njega. Ipak, sudeći po jednom neimenovanom pedijatru, mali broj dece je pogođen misterioznom bolešću, pa on ne isključuje mogućnost da je za to odgovoran neki drugi patogen i ne virus korona, navodi britanski list.

KOMENTARI4 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Nešto se debelo iza brda valja.

 2. test01 says:

  Propaganda, ne ide im po planu sa brojem umrlih (ne pomaze im ni lazna statistika) pa sada sire lazi da su i deca pogodjena sa virusom a vec je planirano da se obdanista na zapadu otvore za 2 sedmice. Pokusavaju da udare gde je najbolnije, BAGRA!

 3. padre says:

  Jer jim ovo spada pod ono "highly likely"?Umersto da mire, oni zapeli, pa zapeli, kao da će sad sad svi umreti og korone!A za to što će jim 60.000 obolelih od raka, da o ostalim bolestima i ne govorim, zviznuti zbog njihove opterećenosti koronom, zabole jih.Zapravo su našli idealno rešenje i za to, sve će staviti pod rubriku korona!

  • doktrina soka says:

   U Srbiji ne lece obolele od ca,kazu kad prode pandemija.O Boze sta rade nasi lekar i njihova HIPOKRATOVA ZAKLETVA,NEKA IM JE BOG NA POMOCI,DOBRO NECE PROCI. Ima puno lekara kojima se ruzne stvari dogadaju u zivotu.A i zaboravili su na svoju Slavu zatitnika medicinara Sv Kuzmina i Damjana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *