Lepotica iz „Kobri“ spasava žrtve u Šapcu

Lepotica iz „Kobri“ spasava žrtve u Šapcu

19 maja 2014

Nevena-Jovanovic-Kobre-2Poručnica Nevena Jovanović svakodnevno je na terenu i pomaže ugroženima. Za 183 godine, otkada je formirana Garda Vojske Srbije, Nevena je prva žena oficir u njenom sastavu. Od pre šest meseci ova prelepa poručnica je u sastavu bataljona vojne policije specijlane namene “Kobre“. Lepotica već danima pomaže ugroženima u Šapcu.

Odrasla je u Beloj Crkvi uz starijeg brata Nedeljka s kojim je provela detinjstvo i koji joj je u mnogo čemu bio uzor, zaštitnik i podrška.

– Niko u mojoj porodici nije bio vojnik. Na četvrtoj godini gimnazije odlučila sam da konkurišem na Vojnu Akademiju. Opšta znanja koja sam steka i fizičke predispozicije koje sam razvila aktivnim bavljenjem sportom pružale su mi dobru osnovu i otvarale širok dijapazon potencijalnih zanimanja. Vojnički poziv, međutim, za mene je bio najveći izazov, nešto što sa sobom nosi najveću odgovornost, zahteva ekstremna naprezanja, ali istovremeno predstavlja privilegiju najsposobnijih i najhrabrijih – tvrdi za “Alo” potporučnik Jovanović.

Lepotica kaže da je u početku imala problem sa uspostavljanjem autoriteta.

– Biti prva žena-oficir u Gardi predstavlja izuzetnu čast, ali i obavezu, jer su od prvog trenutka sve oči uperene u vas i očekuje se da budete reprezent, kako jedinice kojoj pripadate, tako i Vojske Srbije. Među ljudima postoji uverenje da su “lepoj ženi sva vrata otvorena”. To, na žalost, često može biti i otežavajuća okolnost, ali svojim profesionalnim radom i ponašanjem, i drugim ljudskim kvalitetima, znanjem i stručnošću u izvršenju zadataka čovek uspeva da prevaziđe predrasude i da uspostavi odnos u kojem nije bitno kog ste pola i kojih ste godina – kaže Nevena.

Nevena-Jovanovic-Kobre-1

(Alo, Telegraf.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. Mare says:

  HAHAHHA, gde je nadjose? Jooj kojeg si pukovnika zrtva da mi je znati...

 2. Boris says:

  Pa sa sve full fasadom i lakom na noktima, pistoljcinom oko pasa u spasavanje zrtava poplave, lepo bogami

 3. Sonja says:

  Poruka autoru teksta: kakve veze ima u naslovu LEPOTICA ? OCIGLEDNO NIPODOSTAVANJA ? SVAKO TREBA BITI HUMAN , CAK I U ''DOBRONAMERNOM'' IZVESTAVANJU...

 4. VLADISLAV says:

  Mare,Boris, jako bih zeleo da vas vidim u svim onim stvarima kroz koje prolazi jedan kadet, pitomac a kasnije i oficir u vojsci Srbije. Nevena kao oficir Vojske Srbije zasluzuje postovanje, pogotovu sto nije oficir bilo gde nego u Gardi, ako znate sta to znaci, a i kladim se da ste nesposobni za vojnu sluzbu inace nikada tako nesto ne bi napisali o jednom oficiru Vojske Srbije.Treba da Vas je sramota, i treba da se stidite mada kad bolje razmislim nemate vi cega da se stidite vec vasi roditelji koji su vas na svet doneli bilo bi bolje da su vase majkme donele metar drva neko bi se ogrejao i imao koristi. Neveni svaka cast samo napred.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *