Лесковчанин који пеца са фуруном на леђима постао светска атракција

Leskovčanin koji peca sa furunom na leđima postao svetska atrakcija

7 marta 2015

peca-sa-furunom_620x0Ribolovac iz Leskovca, 45-godišnji Aleks Mijatović, koji je svojom opremom za pecanje privukao pažnju medija u regionu, sada je poznat širom sveta, budući da su priču o njemu objavili i vodeći svetski mediji.

“Srpski pecaroš napravio je peć na ugalj koju s dimnjakom nosi na leđima da ga greje dok peca”, piše u naslovu Daily Mail, jedan od brojnih svetskih portala koji su objavili priču o Mijatoviću.

Ovaj strastveni pecaroš otkrio je i kako je došao na ideju za svoj izum. Naime, kako je stalno imao problem s niskim temperaturama, posebno zato što je na pecanje odlazio rano ujutro ili kasno uveče, neprestano je razmišljao o mogućem rešenju, a onda mu se jedne večeri “upalila lampica”.

“Topla odeća nije mi pomagala, stalno sam razmišljao kako da rešim taj problem, a onda mi se jedne večeri rešenje ukazalo u snu”, kaže Mijatović.

“Sanjao sam mobilnu peć na leđima koja ne samo da će me grejati, nego ću na njoj odmah moći i pripremiti ulov. Kad sam se probudio, znao sam tačno šta mi je činiti”, rekao je Mijatović.

U priloženom videu možete ga videti kako dobro raspoložen poručuje: “Zima nam ne može ništa. Ovo je samo za strastvene ribolovce!”

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *