Летњи оброк: Пуњени парадајз са сиром

Letnji obrok: Punjeni paradajz sa sirom

12 jula 2017

U vrelim danima kada temperatura dostiže i do 40 stepeni Celzijusove skale, nije lako stati uz šporet i spremiti ukusno jelo. Zato vam savetujemo da sa sedam namirnica i za samo pola sata vremena spremite punjeni paradajz sa sirom, kojim ćete se oduševiti.

Potrebne namirnice:

– Paradajz 8 komada
– Mocarela 200 g
– kozji sir 250 g
– Carnex panceta100 g
– vezica bosiljka
– so i biber po ukusu

Priprema:

1. Opranom paradajzu odseći kapu, a zatim izdubiti sredinu. Mocarelu iseći na ploške, a Carnex pančetu iseći na sitne kockice i ispeći u suvom zagrejanom tiganju da bude hrskava.

2. Slaninu i masnoću dodati u izdrobljeni kozji sir, sve dobro izmešati i po potrebi posoliti i pobiberiti.

3. U izdubljeni paradajz na dno staviti list bosiljka, potom kašiku sira sa slaninom, ponovo bosiljak, kašiku sira sa slaninom, bosiljak i preko toga staviti plošku mocarele.

Sve zapeći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *