ЛЕТОНИЈА копа ровове на граници са Русијом

LETONIJA kopa rovove na granici sa Rusijom

2 juna 2024

Letonija je počela izgradnju utvrđenja na granici sa Rusijom, a trenutno teške mašine kopaju rovove na granici između baltičkog područja NATO-a i ruske teritorije.

Navodi se da će Letonija u narednih pet godina da izdvoji oko 303 miliona evra za veliki projekat izgradnje utvrđenja na svojoj granici sa Rusijom.Oficir Oružanih snaga Letonije Kaspar Lazdins potvrdio je da je planirano iskopavanje protivtenkovskih rovova duž granice sa Rusijom.

Građenje utvrđenja je deo plana Litvanije za „jačanje istočne granice“, preneo je Radio Slobodna Evropa.

Letonija je 1991. godine stekla nezavisnost nakon raspada Sovjetskog Saveza.

Letonski parlament je nakon početka Specijalne ruske vojne operacije u Ukrajini 2022. godine zabranio javne proslave 9. maja, kada Rusija obeležava Sovjetsku pobedu nad nacističkom Nemačkom.

Prisustvo NATO-a u baltičkim zemljama značajno je pojačano od 2022. godine.

KOMENTARI7 komentara

 1. Pravda says:

  Kako su se radovali trecem rajhu tako se sad raduju cetvrtom, proci ce gore no ukronacisti (koji su ipak sloveni).

 2. Dule says:

  ako joj rovovi ne pomognu, ništa neće

 3. Hahahaha says:

  Svaka država ima svoj Rojsa da jami.

 4. Duca says:

  Samo tako, ašovče i kopaj rovče, to štiti od ruskih projektila samo tako...

  • Pravda says:

   Ko drugome jamu kopa sam ce u nju, da ih Rusi imaju gde zakopati, kad krene ozbiljno. Izgleda radije vole da budu ukopani u zemlju nego da sagore u prah i pepeo.

 5. da da says:

  Boranija nacistička koja životno opstaje trgujući sa Rusijom,jer njene proizvode niko ne treba u evropi (riba koju Rusija svakako ima i guranje talasa za finsku).Svaka čast Rusiji koja je zaustavila trgovinu sa nezahvalnom letonijom.

  • Rostand says:

   Zanimljivo,razni prcvoljci od država čim uđu u nato odmah uobraze da su velesile kojim niko ništa ne može.Ovde imamo klasični slučaj,razne Litanije i Letonije ne prestaju izazivati i junačiti se pred Rusijom,a svakome normalnom je jasno da bi za njihov poraz u ratu Rusiji trebalo tek nekoliko sati. Na kakvim su drogama njihovi nazovi političari,pitaj boga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *