LETONIJA: NATO vojnici se ponašaju kao okupatori

LETONIJA: NATO vojnici se ponašaju kao okupatori

15 maja 2014

article-2612353-1D4C5C8E00000578-185_634x454Mornari sa brodova NATO saveza raspoređeni u luci Ventspils u Letoniji ponašaju se kao okupacione snage, koje ne mare za lokalne zakone, rekao je gradonačelnik tog lučkog grada Ajvars Lembergs.

„Mornari NATO-a u Ventspilsu ponašaju se poput svinja, ignorišu letonske i opštinske zakone. Pijani, uriniraju u javnosti, po izlozima prodavnica, povraćaju“, rekao je Lembergs agenciji LETA.

Prema njegovim rečima, strani vojnici ponašaju se kao okupator, koji ne priznaje suverenitet Letonije. Lembergs je komentarisao i nedavni incident u Ventspilsu kada se nekoliko mornara NATO-a sukobilo sa meštanima, posle čega je 21-godišnji Holanđanin prebačen u bolnicu sa težim povredama lica.

Gradonačelnik Ventspilsa ističe da su meštani stali u odbranu lokalne žene koju su uznemiravali mornari. On je precizirao da je od dolaska brodova Alijanse u Ventspilsu povećan broj prijava policiji.

Gradonačelnik je najavio da će pismo sa pritužbama uputiti generalnom sekretaru NATO-a Andersu Fogu Rasmusenu.

Trenutno je u Ventspilsu raspoređeno 26 brodova NATO-a i EU radi učešća u godišnjoj pomorskoj vežbi Alijanse na Baltičkom moru.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Desanka says:

    Da je Letonija ostala u savezu sa Rusijom nebi imala sada ovih problema a nijesu ni svesni kakvi je tek mogu da snađu ako se ovao stanje u Ukrajini ne reši mirnim putem.Možda će shvatiti i izvući pouku dali su napravili grešku koja se kad se napravi teško popravlja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *