ЛЕТУЈТЕ У НДХ, сунчајте се поред стотина хиљада костура мучки страдалих Срба!

LETUJTE U NDH, sunčajte se pored stotina hiljada kostura mučki stradalih Srba!

5 avgusta 2016

DD_U_JADOVNOPiše: Vladimir Đukanović

Neka NVO sektor i ovdašnja tzv. građanska elita pripreme hrpu papira da napišu silna saopštenja i dopise ovdašnjim zapadnim ambasadama, a posebno hrvatskoj, o tome kako jedan narodni poslanik – tj. moja malenkost – remeti njihovu idiličnu sliku o novouspostavljenom bratstvu i jedinstvu, u kome Hrvati jedinstveno i bratski mogu da veličaju, dižu spomenike i daju imena ulica po ustaškim zločincima, dok Srbi, takođe jedinstveno i bratski, to sve moraju ćutke da posmatraju kako bi, dabome, dostigli takav stepen „civilizovanosti“ koji ih vodi ka Evropskoj uniji.

Ne vidoh nijednu reč osude ovdašnjih sisača državnog budžeta, koji su prethodno horski arlaukali da smo postali fašistička država kada je sud doneo presudu prema kojoj je komandant Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljub Mihailović ne rehabilitovan, već je ustanovljeno da nije imao pravedno suđenje. Ni reči osude prema onome što savremena NDH danas čini. Nisam primetio da su osudili ukidanje presude Stepincu niti da su se pobunili što savremena NDH pripadniku ustaške emigracije Miru Barešiću, koga je Švedska, članica EU, osudila za mučko ubistvo ambasadora SFRJ Vladimira Rolovića, podiže spomenik i što ministri te iste NDH idu na otkrivanje tog spomenika. Ni slovo osude savremene NDH zbog oslobađajuće presude Glavašu niti zbog toga što je Federalni sud u BiH dopustio da se Naser Orić slobodno šetka po zemlji i inostranstvu. Nema protesta naše tzv. građanske elite zbog toga što Tompson peva pesme u čast ustaškim krvnicima i to na dan kad je cela jedna država – naša Republika Srpska Krajina – morala pod naletima „tolerantnih“ ustaških jedinica da beži put matice Srbije.

Takvi će da mi prigovore da sam ekstreman što iskreno kažem ono što mislim, a mislim da je svako ko plati aranžman za letovanje u savremenoj NDH bezosećajno stvorenje koje u sebi nema nikakvu emociju prema sopstvenom narodu. Ostavljati novac u državi koja je toliko naših sunarodnika pobila, pokrstila i proterala i koja danas to veliča gotovo na svakom koraku stvar je primitivizma i nedostatka elementarnog kućnog vaspitanja.

Zato i naglašavam, izvolite gospodo, vi samoproklamovana građanska elito, krenite sa osudama i pisanijama po ambasadama, tužite me premijeru, osuđujte me u medijima, ja sam na takvu vašu reakciju ponosan. Svi ste skočili da branite tri šupe u Savamali zato što je mnogima od vas potreban taj prostor da ga za džabe uzurpirate; sopstvenu državu ste proglasili da je fašistička ko zna koliko puta do sada, ali, kada je potrebno samo osuditi istinsko oživljavanje nacizma – a to se danas u Hrvatskoj obilato čini – tu vas nema nigde.

Da li zato što su vam sponzori tako rekli? Da li zbog toga što vi nemate nikakav osećaj prema sopstvenom narodu, odnosno, možda ga u dubini i prezirete slično Dinku Gruhonjiću, koji za nas piše da smo rulja, moralne nakaze i šljam, valjda zato što su Srbi u AP Vojvodini odlučili da ga oteraju od pokrajinskog budžeta, koji mu je bio miliji od svega na svetu? Da li konačno i zbog toga što želite da vaše zadnjice osunčate i ovog leta po Istri, Dalmaciji, na nekom od ostrva, u Dubrovniku, sasvim je nebitno. Ostaje zapisano vaše licemerje.

Što se ličnog odnosa prema savremenoj NDH tiče, nemam nikakvu želju tamo da odem niti kroz nju da prođem osim da zapalim sveću mučenicima iz Jasenovca, Jadovna i svima onima koji su postradali od ustaškog noža, poput mog pradede i mog deda strica. Imam želju da obiđem manastire Krku, Dragović i Krupu, jer su neprocenjiva riznica srpske kulturne baštine u Dalmaciji. Svakako bi uvek obišao ono malo mučenih Srba koje nisu stigli da proteraju, pokrste ili pobiju. Ali platiti aranžman za letovanje u savremenoj NDH slično je kao kada bih platio da se sunčam na plaži pored stotina hiljada kostura mučki stradalih Srba, živih zakopanih, ili od kame, noža, malja, pištolja, srboseka i ostalih „kulturnih“ dostignuća nekadašnje ali i savremene NDH.

Ko to voli, neka izvoli i neka uživa. Ja se takvih gadim.

(Standard.rs)

KOMENTARI11 komentara

 1. ivan Grozni says:

  Bravo za clanak. Srbi ce jednog dana nauciti da ne idu u hrvatsku na letovanje, da ne kupuju hrvatsku robu,da ne idu u hrvatske prodavnice; da prekinu pomagati neprijatelja i srbomrsca hrvatsku.(Namerno mala slova.) Samo mislim da nasi politicari moraju da daju primer patriotizma. Cedu Jovanovica uhapsiti za lopovluk i izdaju a njegove istomisljenike strpati sa njim pa neka drze jedni drugima katedru o zapadnoj demokratiji i blagostanju.

 2. milojko says:

  Svrati na Pag, obiđi Zrće, pa nakon toga u party brod i videćeš gde će da te odveze?

 3. tinman19 says:

  Republika Srpska Krajina nije bila nikakva država nego samo enklava. Razlika između države i enklave je jako velika. Država ima parlamentarni sistem, Srbija je država, Republika Srpska Krajina je bila lopovska tvorevina. Zato je i prošla tako kako je prošla.Da nije bila lopovska i nakaradna ništa joj se ne bi desilo i Srbija bi Krajinu obilato pomagala.Ovako su krajiški srbi sami sebe upropastili, nitko drugi.

  • ANA says:

   Srbi su bili ustavitvorni narod!!!! Morala se čuti i uvažavati i njihova riječ i želja. Imali su identična prava u Hrvatskoj kao i Hrvati, ali nisu bili zapadnjačke ulizice. A što se lopovluka tiče, nije ga manjkalo ni u jednom dijeli bivše nam države.

 4. oko says:

  srbi su ratni zlocinci jedu nad mrtvim mucenicima u hrv i spavaju

 5. Robert Wronsky says:

  Gdje su kosti Hrvata koje su srbo- cetnicke horde raznijele i po Srbiji, premjestali ih sa jedne lokacije na drugu, jame koje su ostale poslije njih u svakom hrvatskom selu koje su okupirali. Zašto ne pišete o tome, vi 'istinoljubivi' sljedbenici istih?

  • XD says:

   JEDI VNAGO RETARDU BOLESNI, pljucccc...

   • milojko says:

    Prijatelju xd, ovo na naslovnici "dobro došli u Jadovno", to je dobro za turiste. Kraj oko Baških Oštarija je bogom dan za razvoj planinskog turizma kao i samo Jadovno.U Baškim Oštarijama turist prenoći, na čistoj planinskoj arji, u jutro otiđe do Karlobaga a potom malo do Paga.Na Pagu može birati, hoće u koju skrivenu uvalu da se okupa (može i gol), ili će ići na party u Zrće.Bilo bi dobro da i ti posjetiš Oštarije, Karlobag i Pag. Šešelju je to glavna uzrećica "Vivovitica, Karlobag,Pag".

 6. Ivan says:

  Pa posetićemo prijatelju jednog dana u tenkovskim jedinicama. Ne brini doći ćemo po Vas i odmaraćemo se opet u našim planinama.

 7. milojko says:

  Na tenku se ne dolazi u tuđu zemlju?Ako se već mora doći na tenku, onda ću da ti obezbedim turističkog vodića, a ruta posjete će biti sljedeća: Gospić-Baške Oštarije-Pag.Ako se vratiš živ sa Paga, onda ti je krajni domet Pag-Baške Oštarije.Na Velebitu bi se mogao malo odmoriti, a onda ti namjenjujemo ulogu speleooga.(heheheh)

 8. Srbski Sokol says:

  Uvek sam se pitao, radi čega hrvati čitaju i komentarišu srbske sajtove? Šta ih tu privlači...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *