ЛИБИЈСКА ВОЈСКА И ГЕНЕРАЛ ХАФТАР већ улазе у Триполи!

LIBIJSKA VOJSKA I GENERAL HAFTAR već ulaze u Tripoli!

5 aprila 2019

Pripadnici Libijske nacionalne armije pod komandom maršala Halife Haftara zauzeli su nekoliko regiona na jugozapadu Tripolija, saopštio je izvor Sputnjika u vojsci.

„U ovom trenutku ulice grada su puste, izgleda da su skoro svi napustili grad. Već sada su borci nacionalne armije zauzeli neke rejone, na primer, Džazur i Al Svani. To je na jugozapadu Tripoli“, saopštio je izvor.„Borbenih sukoba zasad nije bilo, samo nekoliko manjih napada bandi na putu (vojske Haftara) prema Tripoliju“, dodao je on.

Predsednik Vlade nacionalnog jedinstva u Tripoliju Fajez Saradž je izdao naređenje da se upotrebi sila u slučaju potrebe nakon saopštenja da je libijska nacionalna vojska uspostavila kontrolu nad gradovima na jugu i zapadu od Tripolija.

Ranije su mediji javili da je komandant Libijske nacionalne armije maršal Halifa Haftar naredio je svojim snagama da započnu ofanzivu na Tripoli za „oslobađanja od terorista“. General je naredio da se osigura bezbednost stranaca u Tripoliju i da se ne puca u civile.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  RUSI ulaze u Tripoli a USA i NATO gube Libiju !

 2. Maximus Decimus says:

  On opkolio Tripoli ,a ovi njegove trupe: I sada sta?Imas obruc na obruc i gotov si Haftare.

 3. Budi Bog s nama says:

  Amerika je imala dosta bolju poziciju od Rusije pre pojave Trampa. Hilari je srušila i ubila Gadafija jer je ovaj imao dovoljno zlata da napravi valutu koja parira evru i dolaru, to sada hoće i arapska jer ovi pljačkaju pa zavrću uši. Ali pošto Hilari nije uspela, sve je ovako kao što i jeste. Tramp Donald (Baja Patak) ima sasvim neke druge ideje, kao bitno je meksikance staviti pod žicu? I tako se sve nešto marginalno petlja dok Putin razvija svoju igru monoploa, počeo je sa tokovima gasovoda još od svog početka i tu je ostvario ekstreman uspeh, Interesantno? Sada je povećao asortiman robe ima mnogo raketnih sistema S-tipa, i to gura potencijalnim saveznicima koji imaju nafte kao sav ostali svet zajedno. Onaj Donald je mala maca za njega.

 4. marko says:

  korak p o korak gadafijev general vratiti ce libiju kao za vreme gadafija samo treab mudro vojnicki u grad gerislki ulaziti ne naglo. ocito vecina naroda libije zele maknuti nato fasisticku vlast muslimanske tzv brace koja je platu libijcima dala 200 evra

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *