ЛИБИЈСКИ ГЕНЕРАЛ ОТКРИВА: Ово је нова стратегија САД за употребу ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ

ЛИБИЈСКИ ГЕНЕРАЛ ОТКРИВА: Ово је нова стратегија САД за употребу ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ

6 јануара 2021

Војни аналитичар и бивши генерал либанске војске Амин Хтејт потврдио је да Сједињене Америчке Државе, у координацији са Израелом и турским режимом, раде на поновној употреби терористичке организације Исламска држава у складу са њеном новом стратегијом напада на Сирију након неуспеха њених претходних планова.Хтејт је у интервјуу за сиријску агенцију САНА рекао: „Сједињене Америчке Државе створиле су ИД како би постала мост преко којег се могу вратити у Ирак и дестабилизовати безбедност Сирије. Сирија се одупрла овој агресији, борила се против конфронтације и поразила циљеве посредничког рата, уништивши ИД на већини својих подручја и наметнувши своју стварност, из које су САД и савезници схватили да је заузимање сиријске земље немогуће, па су Сједињене Државе поново процениле и израдиле нову стратегију за коришћење ИД“.

Према његовим речима, планови које су израдили терористи ИД, а који су изведени пре неколико месеци, темеље се на ширењу ћелија у Сирији, провођењу терористичких операција за дестабилизацију подручја враћених у сиријску државу и блокирању транспортних рута.

Аналитичар верује да турски режим у ИД налази терористе као погодан алат за постизање својих агресивних амбиција и циљева у Сирији. САД, изгубљене у агресији на Сирију и неспособне да успоставе контролу над њом, желе да купе време уз помоћ терористичких напада ИД и спроведу своје планове уз принудне економске мере.

После великих победа које је Сирија постигла на терену, она је способнија да издржи ове нове агресивне терористичке форме, самопоуздано и крећући се коначној победи, изјавио је Хтејт.

(Правда)

KOMENTARI2 коментара

  1. Archelay says:

    Ako su se Turci zbunili pa nakon americki pokusaj da im drzavu rasture,i jos "zaboravili"na izraelske podrske Grcke oko Kipra i naprave savez protiv Rusije onda,covek se pita ko je ovde zbunjen a ko je lud?Ali,i to nije loso za Ruse jer ko zna po koji put imaju priliku da dokazu ko su i sta su.Ima da ih smazu za dorucak.

  2. I Love persida says:

    Da, dok mi analiziramo i gledamo šta se dešava oni završavaju posao sa ISIS-om, poubijaše mnoge tradicionalne hrišćane Asirske, i Asadov narod Sirijske države, da li im je USA obećala ISIS državu? Orban lepo reče:"Među emigrantima ima mnogo onih iz raspale ISIS orijentacije, svi su oni vojno sposobni i obučeni ljudi, samo im još dajte oružije i vedećete najbrojniju vojsku u regionu." Zaista ja viđam 99% muške populacije emigranta da prolaze našom zemljom. Orban lud? Većina migranata je čak novčano potpomognuta da emigrira u Nemačku, to je očigledno veliki projekat, a Soroš idalje želi da finansira naseljavanje migranata u Srbiju tako što bi ih ohrabrio da tu otvaraju svoju malu trgovinu i posluju, a bilo bi korisno i Srbiji?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u