ЛИБИЈСКИ ГЕНЕРАЛ ОТКРИВА: Ово је нова стратегија САД за употребу ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ

LIBIJSKI GENERAL OTKRIVA: Ovo je nova strategija SAD za upotrebu ISLAMSKE DRŽAVE

6 januara 2021

Vojni analitičar i bivši general libanske vojske Amin Htejt potvrdio je da Sjedinjene Američke Države, u koordinaciji sa Izraelom i turskim režimom, rade na ponovnoj upotrebi terorističke organizacije Islamska država u skladu sa njenom novom strategijom napada na Siriju nakon neuspeha njenih prethodnih planova.Htejt je u intervjuu za sirijsku agenciju SANA rekao: „Sjedinjene Američke Države stvorile su ID kako bi postala most preko kojeg se mogu vratiti u Irak i destabilizovati bezbednost Sirije. Sirija se oduprla ovoj agresiji, borila se protiv konfrontacije i porazila ciljeve posredničkog rata, uništivši ID na većini svojih područja i nametnuvši svoju stvarnost, iz koje su SAD i saveznici shvatili da je zauzimanje sirijske zemlje nemoguće, pa su Sjedinjene Države ponovo procenile i izradile novu strategiju za korišćenje ID“.

Prema njegovim rečima, planovi koje su izradili teroristi ID, a koji su izvedeni pre nekoliko meseci, temelje se na širenju ćelija u Siriji, provođenju terorističkih operacija za destabilizaciju područja vraćenih u sirijsku državu i blokiranju transportnih ruta.

Analitičar veruje da turski režim u ID nalazi teroriste kao pogodan alat za postizanje svojih agresivnih ambicija i ciljeva u Siriji. SAD, izgubljene u agresiji na Siriju i nesposobne da uspostave kontrolu nad njom, žele da kupe vreme uz pomoć terorističkih napada ID i sprovedu svoje planove uz prinudne ekonomske mere.

Posle velikih pobeda koje je Sirija postigla na terenu, ona je sposobnija da izdrži ove nove agresivne terorističke forme, samopouzdano i krećući se konačnoj pobedi, izjavio je Htejt.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Archelay says:

    Ako su se Turci zbunili pa nakon americki pokusaj da im drzavu rasture,i jos "zaboravili"na izraelske podrske Grcke oko Kipra i naprave savez protiv Rusije onda,covek se pita ko je ovde zbunjen a ko je lud?Ali,i to nije loso za Ruse jer ko zna po koji put imaju priliku da dokazu ko su i sta su.Ima da ih smazu za dorucak.

  2. I Love persida says:

    Da, dok mi analiziramo i gledamo šta se dešava oni završavaju posao sa ISIS-om, poubijaše mnoge tradicionalne hrišćane Asirske, i Asadov narod Sirijske države, da li im je USA obećala ISIS državu? Orban lepo reče:"Među emigrantima ima mnogo onih iz raspale ISIS orijentacije, svi su oni vojno sposobni i obučeni ljudi, samo im još dajte oružije i vedećete najbrojniju vojsku u regionu." Zaista ja viđam 99% muške populacije emigranta da prolaze našom zemljom. Orban lud? Većina migranata je čak novčano potpomognuta da emigrira u Nemačku, to je očigledno veliki projekat, a Soroš idalje želi da finansira naseljavanje migranata u Srbiju tako što bi ih ohrabrio da tu otvaraju svoju malu trgovinu i posluju, a bilo bi korisno i Srbiji?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *