ЛИБИЈУ ТЕК ОЧЕКУЈЕ ХАОС! Генерал Хафтар поставио услове: „Имате три дана!“

LIBIJU TEK OČEKUJE HAOS! General Haftar postavio uslove: „Imate tri dana!“

20 decembra 2019

Libijska nacionalna armija generala Halife Haftara zatražila je od oružanih formacija koje podržavaju Vladu nacionalnog jedinstva Faiza Saradža da u narednih 72 časa napuste Tripoli i Sirt, navodi se u saopštenju zvaničnog predstavnika Haftarove vojske Ahmeda el Mismarija.

Tokom tri dana Libijska nacionalna armija neće napadati snage koje se povlače iz Tripolija i Sirta, javlja „Al Arabija“.Ako jedinice lojalne Vladi nacionalnog jedinstva ne budu ispunile ultimatum, napadi Haftarove vojske će se nastaviti.

Predstavnik Libijske nacionalne armije je prokomentarisao i informacije nekih arapskih medija da Vlada u Tripoliju namerava uskoro da zatraži od Turske vojnu pomoć. Prema rečima Mismarija, namera Saradža podseća na “pokušaj utopljenika da se uhvati za slamku“.

Ranije je bilo saopšteno da je Libijska nacionalna armija opkolila sa kopna snage Vlade nacionalnog jedinstva u prestonici Libije Tripoliju.

U aprilu je samoproglašena Libijska nacionalna armija pod komandom Halife Haftara pokrenula ofanzivu na Tripoli.

Posle svrgavanja i ubistva libijskog lidera Moamera el Gadafija 2011. godine, Libija je praktično prestala da funkcioniše kao jedinstvena država. U zemlji je sada dvovlašće. Na istoku zaseda Parlament, koji je izabrao narod, a na zapadu, u prestonici Tripoliju, upravlja Vlada nacionalne sloge, formirana uz podršku Evropske unije i UN.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Haftar je Cijas koga podrzava Putin. Sve je u dogovoru. Americko-ruska mafija preuzima Libiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *