Лицемерје Лиге социјалдемократа Војводине

Licemerje Lige socijaldemokrata Vojvodine

20 novembra 2015

Canak-Foto-LSVNajava Lige socijaldemokrata Vojvodine kako će organizovati protestnu vožnju traktorima, kako bi tobož sprečila prodaju zemljišta strancima i tajkunizaciju agrara u najmanju ruku zvuči licemerno. Sve bi ovo bilo lepo samo da su ove proteste organizovali na vreme, pre nekih 10-15 godina, odnosno pre prodaje velikih poljoprivrednih kombinata „njihovim“ i to mahom hrvatskim tajkunima.

Mesta protestima je bilo i kada su kumovima prodavali šećerane za tri evra. Takođe, LSV je trebala da istupi iz Vlade koja je jednostrano potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU (SSP), a koji je Skupština ratifikovala 08.09.2008. godine uz podršku njihovih poslanika. Nakon jednostrane primene SSPa, Srbija se obavezala da će nakon 7 godina njegove primene omogućiti prodaju zemlje strancima. Dakle, sama Liga je upravo jedan od najvećih krivaca što bi zemljište u Srbiji uskoro moglo da bude u rukama stranaca.

Naravno, problemi u srpskom agraru su veliki i moraju se vrlo brzo rešavati. Baš zbog toga je Treća Srbija još pre više meseci uputila brojne predloge za izmenu Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Takođe, predložili smo osnivanje novih poljoprivrednih kombinata koji bi se zasnivali na prncipu privatno-javnih partnerstava u kojima bi država bila akcionar preko ulaganja zemljišta.

Na kraju, ono što takođe otvara sumnje kada je reč o najavljenim protestima LSV-a je i činjenica da pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu rukovodi Branislav Bogaroški koji je funkcioner Lige. Kada se zna da ovaj sekretarijat sa ozbiljnim novcem finasira udruženja i poljoprivrednike bliske LSV-u, onda nije teško zaljučiti da će najbučniji u protestima biti upravo oni koji su najviše novca dobili iz pokrajinske kase.

Miroslav Parović, predsednik stranke Treća Srbija

KOMENTARIJedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *