ЛИЦЕМЕРСТВО – ЗАПАД СЕ ГРОЗИ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ, а послује са њима!

LICEMERSTVO – ZAPAD SE GROZI ISLAMSKE DRŽAVE, a posluje sa njima!

1 avgusta 2016

589569_lafarge_fNakon islamističkih napada u Francuskoj i vlast i opozicija se slažu kako je zemlja u ratu. Dok se uporno čuju predlozi kako treba zatvarati salafističke džamije koje propovedaju nasilje, ne čuje se da bilo ko traži istragu o aktivnostima krupne industrije kao što je kompanija Lafarž, najveći svetski proizvođač cementa, koja je donedavno finansirala Islamsku državu, sklapajući sa njom poslove.

Pariski „L Monda“ nedavno je objavio kako je Lafarž redovno plaćao taksu, odnosno reket, Islamskoj državi u 2013. i 2014. godini, kako bi cementara u Džalabiji na severo-istoku Sirije mogla da nastavi rad. Takođe, ova kompanija je kupovala gorivo od Islamske države kako bi cementara, u koju je uloženo preko pola milijarde evra, mogla da nastavi rad i donosi profit.

Uprkos tome, gradske vlasti Pariza obnovile su ugovor sa Lafaržom o isporuci peska kako bi se na obalama Sene i ovog leta otvorile plaže za stanovnike i goste glavnog grada Francuske.

Izuzeta na političkoj sceni Francuske u ovom slučaju je članica gradskog parlamenta prestonice i koordinatorka Partije levice Daniel Simone, koja je pozvala da se ovih dana bojkotuju plaže u Parizu.

– U pesku koji ćemo staviti na ove plaže ima krvi! Ne možemo to da podržimo – decidirano kaže Simoneova.

Istraživanja nemačkog „Špigla“ pokazalo je da Islamska država ima pristup internetu preko francuskog Eutsalta, britanskog preduzeća Avanti i luksemburškog SES-a, koji tvrdi da ne zna ko i gde upotrebljava njegovu opremu. To je međutim malo verovatno, jer da bi se neko povezao sa satelitom operatera mora da kupi veoma skupu antenu i da označi svoje geografske koordinate kako bi veza bila kvalitetna. Između operatera koji nudi uslugu i krajnjeg klijenta ima mnogo posrednika i distributera kao Sat Internet.

Francuska je prošle godine zaradila 16 milijardi dolara od prodaje oružja, što znači da je udvostručila profit u odnosu na prethodnu godinu. Glavni klijenti su Saudijska Arabija, Katar, Emirati, zemlje zaliva koje izvoze upravo onu verziju islama koju je Zapad proglasio svojim neprijateljem i preko kojih ide preprodaja oružja za Islamsku državu.

Te zemlje su do sada slobodno otvarale škole, navodno za učenje arapskog jezika u francuskim imigrantskim četvrtima i finansirali problematične džamije koje su postale mesto regrutovanja.

Rezultat je da je francuski premijer Manuel Vals izjavio da će se „privremeno“ zabraniti finansiranje izgradnje džamija iz inostranstva. Zašto „privremeno“, postavlja se pitanje.

EU kupuje naftu od ISIL

I neke države Evropske unije finansiraju Islamsku državu kupujući od nje jeftinu naftu kako je to doslovno rekla Jana Hibaskova, ambasadorka EU u Bagdadu, u septembru prošle godine govoreći pred poslanicima Evropskog parlamenta u odboru za spoljne poslove. Rezultat govora jeste da se EU zatim distancirala od sopstvene ambasadorke saopštenjem iz Saveta za spoljne poslove da ona „nema dokaza“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. DFVT says:

    To su ovi sto su kupili cementaru u Beocinu kod NS. Vucic ih hvali do neba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *