ЛИДЕР ИРАНА позвао лидере 50 земаља да притисну Израел због напада на Газу

ЛИДЕР ИРАНА позвао лидере 50 земаља да притисну Израел због напада на Газу

20 новембра 2023

ИРАНСКИ председник Ебрахим Раиси послао је писмо лидерима 50 земаља, позивајући их да утичу на Израел како би зауставио нападе на Појас Газе.

Раисијева порука о позиву на прекид ватре у Гази упућена је и руском и кинеском председнику, а поред осталих и лидерима Јордана, Казахстана, Кеније, Турске и Јужне Африке, пренео је ТАСС.– Наше земље требало би да искористе сву моћ која им је на располагању, укључујући обустављање трговине и политичких интеракција са Израелом, што ће нам помоћи да допринесемо окончању израелских злочина у Гази, поручио је ирански председник.

Раиси је, говорећи у Ријаду на ванредном заједничком самиту Арапске лиге и Организације исламске сарадње, позвао исламске земље да прекину економске односе са Израелом и уведу му санкције, укључујући ембарго на увоз нафте.

Руска агенција подсећа да су се тензије поново распламсале на Блиском истоку 7. октобра, када су милитанти Хамаса извели изненадни напад на јужни Израел из Појаса Газе, убијајући становнике израелских пограничних насеља, а заробили су више од 200 талаца, укључујући жене, децу и старце.

Хамас је свој напад представио као одговор на агресивне акције израелских власти око џамије Ал Акса у старом граду Јерусалима.

Израел је најавио потпуну блокаду Појаса Газе и изводи ваздушне ударе на ту област, као и на неке делове Либана и Сирије, а сукоби су у току и на Западној обали.

KOMENTARI3 коментара

  1. hrvacki diktator tito i hrvacki diktator pavelic says:

    Ma mundjosi du teške kukavice, i po ovome se vidi; ne smeju ništa konkretno da urade a sery da ce oni u nekakav djihad. Bi oni protiv žena i dece, za to su hrabri, ili 5 na jedan, svi smo to videli kao klinci ko je ko, a mundjosi, siptari,cige,često puta i hrvati, hrabri su protiv naših samo kada imaju 5 na jednog našeg. I opet se potvrdjuje da su kukavice, niko od njih neće pomoći palestincima, oni bi da ih Putin spasi, a pa zasto bi Putin kao hriscanin spasavao muslimane ako sami muslimani čuvaju svoje bulje da se ne oznoje na ratištu ? Ako se bojite rata onda neka cifuti satru sve palestince a vi gledajte vašu muslimansku braću 😎

  2. persida says:

    Cvika Ozda od Izraela, pa pravi nepotrebni teatar. Iranci su p...ice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u