ЛИДЕР ИРАНА позвао лидере 50 земаља да притисну Израел због напада на Газу

LIDER IRANA pozvao lidere 50 zemalja da pritisnu Izrael zbog napada na Gazu

20 novembra 2023

IRANSKI predsednik Ebrahim Raisi poslao je pismo liderima 50 zemalja, pozivajući ih da utiču na Izrael kako bi zaustavio napade na Pojas Gaze.

Raisijeva poruka o pozivu na prekid vatre u Gazi upućena je i ruskom i kineskom predsedniku, a pored ostalih i liderima Jordana, Kazahstana, Kenije, Turske i Južne Afrike, preneo je TASS.– Naše zemlje trebalo bi da iskoriste svu moć koja im je na raspolaganju, uključujući obustavljanje trgovine i političkih interakcija sa Izraelom, što će nam pomoći da doprinesemo okončanju izraelskih zločina u Gazi, poručio je iranski predsednik.

Raisi je, govoreći u Rijadu na vanrednom zajedničkom samitu Arapske lige i Organizacije islamske saradnje, pozvao islamske zemlje da prekinu ekonomske odnose sa Izraelom i uvedu mu sankcije, uključujući embargo na uvoz nafte.

Ruska agencija podseća da su se tenzije ponovo rasplamsale na Bliskom istoku 7. oktobra, kada su militanti Hamasa izveli iznenadni napad na južni Izrael iz Pojasa Gaze, ubijajući stanovnike izraelskih pograničnih naselja, a zarobili su više od 200 talaca, uključujući žene, decu i starce.

Hamas je svoj napad predstavio kao odgovor na agresivne akcije izraelskih vlasti oko džamije Al Aksa u starom gradu Jerusalima.

Izrael je najavio potpunu blokadu Pojasa Gaze i izvodi vazdušne udare na tu oblast, kao i na neke delove Libana i Sirije, a sukobi su u toku i na Zapadnoj obali.

KOMENTARI3 komentara

 1. hrvacki diktator tito i hrvacki diktator pavelic says:

  Ma mundjosi du teške kukavice, i po ovome se vidi; ne smeju ništa konkretno da urade a sery da ce oni u nekakav djihad. Bi oni protiv žena i dece, za to su hrabri, ili 5 na jedan, svi smo to videli kao klinci ko je ko, a mundjosi, siptari,cige,često puta i hrvati, hrabri su protiv naših samo kada imaju 5 na jednog našeg. I opet se potvrdjuje da su kukavice, niko od njih neće pomoći palestincima, oni bi da ih Putin spasi, a pa zasto bi Putin kao hriscanin spasavao muslimane ako sami muslimani čuvaju svoje bulje da se ne oznoje na ratištu ? Ako se bojite rata onda neka cifuti satru sve palestince a vi gledajte vašu muslimansku braću 😎

 2. persida says:

  Cvika Ozda od Izraela, pa pravi nepotrebni teatar. Iranci su p...ice.

  • persida says:

   Pardon: ... hodža.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *