ЛИДЕР НОВЕ ИТАЛИЈАНСКЕ ВЛАДЕ: Путина сматрам за једног од најбољих државника!

LIDER NOVE ITALIJANSKE VLADE: Putina smatram za jednog od najboljih državnika!

5 juna 2018

Američki milijarder mađarskog porekla Džordž Soroš učestvovao je danas na Festivalu ekonomije u italijanskom gradu Trentu, gde je javno upitao da li predsednik Rusije Vladimir Putin „zapravo finansira“ Ligu, antiimigrantsku stranku pod liderstvom Matea Salvinija, koja sa Pokretom pet zvezdica čini novoformiranu vladajuću koaliciju u Italiji.

„Italijansko javno mnjenje ima prava da zna da li je Salvini na Putinovom platnom spisku“, kazao je Soroš, prenosi „Korijere dela sera“. List piše da se nije dugo čekalo na odgovor italijanskog vicepremijera i ministra unutrašnjih poslova.

„Nikada nismo primili ni liru, ni evro, ni rublju iz Rusije, Putina smatram jednim od najboljih državnika i sramota me je zbog činjenice što jedan beskrupulozni špekulant, kakav je gospodin Soroš, dobija poziv da dođe u Italiju da priča“, poručio je Salvini.„Korijere“ navodi da je Soroš tokom obraćanja u Trentu rekao da je „veoma zabrinut“ zbog bliskosti nove italijanske vlade sa Rusijom.Dnevnik podseća da su strane banke koje podržavaju novu vladu ztražile ukidanje sankcija koje je EU uvela Moskvi. Soroš je naveo da Putin „nastoji da dominira Evropom“.

„Ne želi da je uništi, već da je iskoristi zato što ona ima proizvodni kapacitet, dok ruska ekonomije pod Putinom može samo da iskorišćava primarne sirovine i ljude“, kazao je Soroš. On je ponovo predsednika SAD Donalda Trampa opisao kao „pretnju po svet, uključujući Ameriku“, uz tvrdnju da šef Bele kuće „ne razume osnovne elemente ekonomije“. Po Soroševoj oceni, bilo bi dobro ukoliko Tramp „ne bi dugo potrajao“.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Rim,Pariz i Berlin slobodni SAMO uz pomoć Moskve! Ojačati Evropu i povezati s Rusijom,jer tehnologija u Evropi,i resursi u Rusiji,i NIKO im udruženima ne može ništa! Pre toga opomenuti "ostrvo zla"da će biti potopljeni pokušaju li bilo šta!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *