Лидер Нусра фронта тешко рањен

Lider Nusra fronta teško ranjen

19 februara 2019

Lider Nusra fronta Abu Muhamed el Džulani teško je ranjen u glavu, saopštio je turski medicinski izvor.

„U ponedeljak uveče u državnu bolnicu grada Antakije u provinciji Hataj (na jugu Turske, nedaleko od sirijske granice) prebačen je čovek koji je teško ranjen u glavu u eksploziji koja je odjeknula u sirijskom gradu Idlib“, rekao je izvor.Prema njegovim rečima, Džulani je u glavu ranjen gelerom koji je izazvao potres mozga, zbog čega je operisan.

„Čovek kog su juče dostavili u državnu bolnicu u Antakiji je terorista Abu Muhamed el Džulani“, naveo je izvor.

On je dodao da je Džulani smešten na odeljenje intenzivne nege, da je u komi i da je njegovo stanje teško.

Sirijski list „Vatan“ je ranije javio da je Krivični sud Damaska u odsustvu osudio na smrtnu kaznu rukovodioce i članove terorističkih organizacija „Hajat Tahrir el Šam“ (Nusra front), „Fajla el Rahman“ i „Džejš el islam“.

Prema odluci suda u koju je list imao uvid, na spisku osuđenih je više od 40 terorista, većinom iz Istočne Gute, predgrađa Damaska. Na spisku osuđenih na smrtnu kaznu je i Džulani.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad2 says:

    baš žalosno,evo samo što nisam zaplakao, taj nusra front su jedna posebna KOLJAČKA grupa u siriji, svi koji su u toj grupi bi trebali da budu likvidirani po kratkom postupku.Toliko su teški i brojni zločini nad civilnim stanovništvom i vojnicima sirijske armije koji su ostali iz tih zverova u ljudskom obliku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *