ЛИДЕРИ ЗЕМАЉА НАТО ПАКТА ПОРУЧИЛИ ЗЕЛЕНСКОМ: „Ајде о’лади мало“

LIDERI ZEMALJA NATO PAKTA PORUČILI ZELENSKOM: „Ajde o’ladi malo“

13 jula 2023

Lideri zemalja NATO, tokom zajedničke večere sa ukrajinskim liderom, pozvali ga da se „ohladi“, piše Blumberg.

Volodimir Zelenski je prethodno nazvao apsurdnim odsustvo vremenskih rokova za pozivanje Ukrajine u NATO, kao i njeno članstvo u Alijansi. On je ocenio da to liči na nespremnost da se Kijev pozove da pristupi bloku.Prema pisanju Blumberga, šef kabineta Zelenskog Andrej Jermak čak je telefonirao savetniku za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džejku Salivanu, iako je tekst završne izjave NATO bio odobren još pre nego što su Ukrajinci stigli na događaj.

Blumberg navodi da, kada je Zelenski došao na samit, drugi lideri su ga kritikovali i dali mu do znanja da je otišao predaleko. „Morate da se ‘ohladite’ i sagledate ceo paket (obaveza Zapada)“, tako je, prema agenciji, glasila poruka lidera članica NATO Zelenskom za večerom.

Ističe se da su Amerikanci bili iznervirani izjavom Zelenskog, Britanci su radili na popuštanju napetosti, dok su Nemci pokušavali da pronađu alternativne varijante za rešavanje situacije.

Agencija, pak, za ovakve tvrdnje nije iznela nikakve dokaze, prenosi Sputnjik.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Gagi says:

    Zeleni sada igra novu predstavu. Najzad je zapad shvatio da su napravili strasnu gresku sa Ukrajinom pa se sada vade. Nisu oni krivi za ovaj slom u njihovim drzavama vec je za sve kriv zeleni. Tako prolaze saradnici i izvrsioci ovih zapadnih ljudozderskih hijena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *