ЛИДЕРИ ЗЕМАЉА НАТО ПАКТА ПОРУЧИЛИ ЗЕЛЕНСКОМ: „Ајде о’лади мало“

ЛИДЕРИ ЗЕМАЉА НАТО ПАКТА ПОРУЧИЛИ ЗЕЛЕНСКОМ: „Ајде о’лади мало“

13 јула 2023

Лидери земаља НАТО, током заједничке вечере са украјинским лидером, позвали га да се „охлади“, пише Блумберг.

Володимир Зеленски је претходно назвао апсурдним одсуство временских рокова за позивање Украјине у НАТО, као и њено чланство у Алијанси. Он је оценио да то личи на неспремност да се Kијев позове да приступи блоку.Према писању Блумберга, шеф кабинета Зеленског Андреј Јермак чак је телефонирао саветнику за националну безбедност америчког председника Џејку Саливану, иако је текст завршне изјаве НАТО био одобрен још пре него што су Украјинци стигли на догађај.

Блумберг наводи да, када је Зеленски дошао на самит, други лидери су га критиковали и дали му до знања да је отишао предалеко. „Морате да се ‘охладите’ и сагледате цео пакет (обавеза Запада)“, тако је, према агенцији, гласила порука лидера чланица НАТО Зеленском за вечером.

Истиче се да су Американци били изнервирани изјавом Зеленског, Британци су радили на попуштању напетости, док су Немци покушавали да пронађу алтернативне варијанте за решавање ситуације.

Агенција, пак, за овакве тврдње није изнела никакве доказе, преноси Спутњик.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Gagi says:

    Zeleni sada igra novu predstavu. Najzad je zapad shvatio da su napravili strasnu gresku sa Ukrajinom pa se sada vade. Nisu oni krivi za ovaj slom u njihovim drzavama vec je za sve kriv zeleni. Tako prolaze saradnici i izvrsioci ovih zapadnih ljudozderskih hijena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u