Likvidiran vođa čečenskih terorista Doka Umarov?

Likvidiran vođa čečenskih terorista Doka Umarov?

17 januara 2014

RUSSIA-CAUCASUS-UNREST-OLY-SOCHIČečenski predsednik Ramzan Kadirov je juče napisao na svom profilu na društvenoj mreži Instagram da je likvidiran Doka Umarov, vođa čečenskih terorista.

Prema njegovim tvrdnjama, informacija o smrti Umarova je došla kada je presretnuta radio veza između terorista koji su razgovorali o njegovoj zameni, međutim nije precizirao kada se razgovor desio.
Američki sajt CBS News tvrdi da je potvrda o njegovoj pogibiji došla u više poruka sa čečenskih foruma – uključujući navodni audio snimak islamskog šerijatskog sudije Ebu Muhameda Alija Degestanija koji je povezan sa teroristima.

Sajt dodaje da poruke koje su postavljene na čečenskim blogovima ukazuju da je ubijen u operaciji ruskih specijalnih snaga, ali da niko od njih nije dao informacije o mestu navodne pogibije. Ruske službe bezbednosti koje su govorile za novinsku agenciju Interfaks nisu mogle da potvrde pogibiju Umarova.

Takođe, poznati australijski dahija Musa Cerantonio je napisao na svom Fejsbuk profilu da je smrt Doke Umarova potvrđena, na spominjujući svoje izvore.

U dužem tekstu koji je napisao Cerantonio, on je čak i naveo njegovu moguću zamenu, izvesnog Aslan-Bek Vadalova kao novog emira „Kavkaskog Emirata“.

(Putvjernika / Vaseljenska TV)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *