Липа подстиче знојење

Lipa podstiče znojenje

29 aprila 2018

MIRISNA lipa je karakteristična po žutim medonosnim cvetovima, od kojih se pripremaju čajevi i napici blagog i prijatnog ukusa.

Čaj od lipe deluje kao diuretik i podstiče intenzivno znojenje. U narodnoj medicini lipa se upotrebljava protiv prehlade, gripa, kašlja, infekcije grla, povišene telesne temperature. Zbog svog sedativnog dejstva, preporučljiva je i za relaksaciju mozga i nerava, protiv umora, glavobolje i kao pomoćno sredstvo u lečenju epilepsije. Lipa se preporučuje i ženama u periodu menopauze u slučajevima napetosti i pojave nesanice. Takođe, čaj od lipe moze ublažiti neke simptome postmenstrualnog perioda.

Čaj za podsticanje znojenja

Natopiti jednu malu kašiku cvetova lipe i jednu malu kašiku cvetova zove u 250 mililitara ključale vode. Napitak poklopiti u posudi i ostaviti da se ohladi i ekstrakuje dva sata. Nakon toga čaj procediti, pa pre same upotrebe ga dobro ugrejati. Preporuka je da se dnevno uzimaju tri šolje ovog čaja.

Kako ovaj čaj podstiče znojenje, koristan je i u slučajevima prehlade i gripa za snižavanje povišene telesne temperature.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *