Литургији у Румијској цркви присустовао и кошаркаш Никола Вучевић

Liturgiji u Rumijskoj crkvi prisustovao i košarkaš Nikola Vučević

4 avgusta 2019

U SUBOTU 3. avgusta odslužili smo Liturgiju u Rumijskoj crkvi. Ona će ostati upamćena prvenstveno po tome što je jedan od dvadesetak koji su joj prisustvovali bio najbolji crnogorski košarkaš Nikola Vučević, kazao je otac Jovan Plamenac.

Ovaj pohod Rumijskoj crkvi posebno je bio značajan Tomu Steviću. Tomo upravo završava Medicinski fakultet u Podgorici, na drugoj je godini Teološkog fakulteta u Beogradu, bio je veoma uspješan karatista a sada je trener karatea, alpinista je koji se ispeo na Mon Blan… Ovo mu je bio stoti izlazak na Rumiju!Današnja Liturgija bila je sabranje pravoslavnih hrišćana iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

Željko Budimir, viši asistent na fakultetu političkih nauka došao je iz Banja Luke, tu su bili i advokat, i arhitekta, i policijski inspektor u penziji sa dva sina, i prvi oficir broda, i teolog, i modni dizajner…

Po završetku Liturgije, Aleksandar Čapko iz Novog Sada ispred Rumijske crkve poletio je paraglajderom i spustio se na stadion u Baru.

Monahinje manastira Svetog Sergija Radonješkog, u Veljim Mikulićima, na obroncima Rumije, za poklonike koji su bili na Liturgiji u Rumijskoj crkvi, kao i svaki put, pripremile su ručak.

https://mitropolija.com/2019/08/03/nikola-vucevic-na-liturgiji-u-rumijskoj-crkvi/

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *