LJAJIĆ: Cirkus se nastavlja, prvo su pustili Šešelja a sad nas ucenjuju zbog toga

LJAJIĆ: Cirkus se nastavlja, prvo su pustili Šešelja a sad nas ucenjuju zbog toga

2 децембра 2014

seselj0_3_620x02354Ovaj cirkus se nastavlja, izjavio je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić, povodom zahteva tužilaštva Tribunala da sudsko veće ukine odluku o privremenom puštanju na slobodu Vojislava Šešelja.

„Tužilaštvo, koje nije imalo nikakvih primedaba, sada ih postavlja i traži da se on (Šešelj) vrati i pokušava da loptu prebaci u naše dvorište. Mi u toj raspravi Tužilaštva i Tribunala nećemo da učestvujemo ni na koji način“, rekao je Ljajić za RTS.

On je naglasio da se „sve događa mimo nas, a slučaj bez presedana se nastavlja“.

Ne postoji vremenski rok u kojem bi sudsko veće trebalo da odlučuje o zahtevu Tužilaštva.

„Kada odluka bude doneta videćemo šta ćemo. Do tada ne želimo da se bavimo time“, poručio je Ljajić, koji je i potpredsednik Vlade Srbije i ministar.

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je juče ukidanje odluke sudskog veća o privremenom puštanju na slobodu Vojislava Šešelja, uz obrazloženje da njegovo ponašanje po povratku u Srbiju potkopava osnove za puštanje.

ZNALI SMO DA ĆE OD NAS TRAŽITI DA VRATIMO ŠEŠELjA

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da to što je tužilaštvo Haškog suda zatražilo vraćanje Šešelja u Hag nije ništa novo i ponovio da je njegovo puštanje na slobodu služilo da se destabilizuje Srbija.

„Kada je Šešelj pušten rekao sam da će doći trenutak kada će od nas tražiti da ga vratimo u Hag, da će on odbiti da se preda i da se priziva velika nesreća. Sve smo to znali, sve smo očekivali“, rekao je Vulin gostujući na RTS.

On je dodao da očekuje da će sud u Hagu doneti političku odluku, kao što je doneo političku odluku da pusti lidera radikala, a da će od Srbije tražiti da ga hapsi, pozivajući se na Zakon o saradnji sa Hagom.

Ukoliko do toga dođe, kako kaže, doćiće do sukoba Šešeljevih pristalica sa policijom i onda će svet gledati kako Srbi tuku Srbe, kao i da se nada da će se ovaj scenario izbeći, jer će Vlada Srbije dati sve od sebe da se ovo ne desi.

„Molim sudsko veće, ostavite ga, kao što ste ga i pustili. Znam da ste razočarani što ništa nije mogao da promeni i učini. Nemojte da pravite još veću nesreću među Srbima“, naglasio je Vulin.

KOMENTARI2 коментара

  1. Мишко says:

    Дада у Србији је ЦИРКУС , а није циркус већ перфидност ово у вези са Шешељом! Србија је пристала на безалтернативни ЦИРКУС, па ми пропадамо, притискају нас сваки дан, праве смицалице, провокације, нас мрзе и на западу и шиптари јајаре. Одлично ради трилетарала, изгледа да су донелиодлуке које се псроводе , део по део! Нашим политичарима режимлијама је већи кривац Шешељ него све ово што нам раде, , ова попуштања према шиптарима,,улагивање на нашу штету, задуживања, блокирања Русије, уцењивање, све нам раде да нас униште, уз наш пристанак. Ово без-алтернативно срљање нас дебело кошта, пада производња, плате ипензије а они се задужују код ММФ-а, а Ирска и Маџарска се раздужују , терају их! Не може да буде крив Србин већ онај западнимафијашки бриселски апарат који нас прецизно гњави и уцењује а власт пристаје!???

  2. Za Srbiju says:

    Ovog, "proroka", Vulina, ne mogu ni da čitam. Patetično svaljivanje krivice na Hag i slična sranja. Kako mu kad i što treba. A ova druga nesreća, što se zamata u bele čaršafe po Meki, nije ni za komentarisanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u