LJAJIĆ: Cirkus se nastavlja, prvo su pustili Šešelja a sad nas ucenjuju zbog toga

LJAJIĆ: Cirkus se nastavlja, prvo su pustili Šešelja a sad nas ucenjuju zbog toga

2 decembra 2014

seselj0_3_620x02354Ovaj cirkus se nastavlja, izjavio je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić, povodom zahteva tužilaštva Tribunala da sudsko veće ukine odluku o privremenom puštanju na slobodu Vojislava Šešelja.

„Tužilaštvo, koje nije imalo nikakvih primedaba, sada ih postavlja i traži da se on (Šešelj) vrati i pokušava da loptu prebaci u naše dvorište. Mi u toj raspravi Tužilaštva i Tribunala nećemo da učestvujemo ni na koji način“, rekao je Ljajić za RTS.

On je naglasio da se „sve događa mimo nas, a slučaj bez presedana se nastavlja“.

Ne postoji vremenski rok u kojem bi sudsko veće trebalo da odlučuje o zahtevu Tužilaštva.

„Kada odluka bude doneta videćemo šta ćemo. Do tada ne želimo da se bavimo time“, poručio je Ljajić, koji je i potpredsednik Vlade Srbije i ministar.

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je juče ukidanje odluke sudskog veća o privremenom puštanju na slobodu Vojislava Šešelja, uz obrazloženje da njegovo ponašanje po povratku u Srbiju potkopava osnove za puštanje.

ZNALI SMO DA ĆE OD NAS TRAŽITI DA VRATIMO ŠEŠELjA

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da to što je tužilaštvo Haškog suda zatražilo vraćanje Šešelja u Hag nije ništa novo i ponovio da je njegovo puštanje na slobodu služilo da se destabilizuje Srbija.

„Kada je Šešelj pušten rekao sam da će doći trenutak kada će od nas tražiti da ga vratimo u Hag, da će on odbiti da se preda i da se priziva velika nesreća. Sve smo to znali, sve smo očekivali“, rekao je Vulin gostujući na RTS.

On je dodao da očekuje da će sud u Hagu doneti političku odluku, kao što je doneo političku odluku da pusti lidera radikala, a da će od Srbije tražiti da ga hapsi, pozivajući se na Zakon o saradnji sa Hagom.

Ukoliko do toga dođe, kako kaže, doćiće do sukoba Šešeljevih pristalica sa policijom i onda će svet gledati kako Srbi tuku Srbe, kao i da se nada da će se ovaj scenario izbeći, jer će Vlada Srbije dati sve od sebe da se ovo ne desi.

„Molim sudsko veće, ostavite ga, kao što ste ga i pustili. Znam da ste razočarani što ništa nije mogao da promeni i učini. Nemojte da pravite još veću nesreću među Srbima“, naglasio je Vulin.

KOMENTARI2 komentara

  1. Miško says:

    Dada u Srbiji je CIRKUS , a nije cirkus već perfidnost ovo u vezi sa Šešeljom! Srbija je pristala na bezalternativni CIRKUS, pa mi propadamo, pritiskaju nas svaki dan, prave smicalice, provokacije, nas mrze i na zapadu i šiptari jajare. Odlično radi triletarala, izgleda da su doneliodluke koje se psrovode , deo po deo! Našim političarima režimlijama je veći krivac Šešelj nego sve ovo što nam rade, , ova popuštanja prema šiptarima,,ulagivanje na našu štetu, zaduživanja, blokiranja Rusije, ucenjivanje, sve nam rade da nas unište, uz naš pristanak. Ovo bez-alternativno srljanje nas debelo košta, pada proizvodnja, plate ipenzije a oni se zadužuju kod MMF-a, a Irska i Madžarska se razdužuju , teraju ih! Ne može da bude kriv Srbin već onaj zapadnimafijaški briselski aparat koji nas precizno gnjavi i ucenjuje a vlast pristaje!???

  2. Za Srbiju says:

    Ovog, "proroka", Vulina, ne mogu ni da čitam. Patetično svaljivanje krivice na Hag i slična sranja. Kako mu kad i što treba. A ova druga nesreća, što se zamata u bele čaršafe po Meki, nije ni za komentarisanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *