LJAJIĆ: Ovo što Zukorlić radi skandalozno je i opasno

LJAJIĆ: Ovo što Zukorlić radi skandalozno je i opasno

7 septembra 2014

pol-rasim-ljajic1Rasim Ljajić, lider SDPS i ministar u Vladi Srbije, kaže da su najnoviji potezi sandžačkog muftije Muamera Zukorlića u najmanju ruku skandalozni i krajnje opasni.

– Zukorlić organizovanjem manifestacije kao što je Hadžet i delovanjem uniformisanih učesnika medrese po Novom Pazaru pokušava da privuče medijsku pažnju i da se nametne kao pregovarač s Vladom Srbije. Sve je to smišljeno. Zukorlić radi po sistemu neću praviti probleme ako dobijem nekakve ustupke – kaže Ljajić i napominje:

– Najgore je što je u ovom slučaju reč o zloupotrebi dece, ali i o događaju od kojeg svi građani Novog Pazara imaju samo štetu. Korist ima samo Zukorlić, a svi ostali samo štetu. Nakon ovakvih manifestacija niko neće doći da ulaže u taj kraj.

Podsetimo, muftija sandžački Zukorlić ponovo je pre nekoliko dana zaprepastio javnost Srbije kad je u centru Novog Pazara sa svojim sledbenicima i oko stotinak učenika medrese obučenih u zelene uniforme s amblemima odao počast Aćif-efendiji Hadžiahmetoviću i Bošnjacima koje su komunisti pogubili kao saradnike okupatora u Drugom svetskom ratu skupom u kojem su srednjoškolci u zelenim uniformama i crvenim fesovima kroz Novi Pazar prošetali s bošnjačkim zastavama.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *