ЉУБИША РИСТИЋ: Без Србије нема светског рата (ВИДЕО)

LJUBIŠA RISTIĆ: Bez Srbije nema svetskog rata (VIDEO)

15 aprila 2018

Odakle potiče otrov koji je bio koban za Romea i Juliju? Da li je Tereza Mej u rodbinskim vezama sa Šekspirom? Šta je kolektivna buba u uhu naše nacije? Ovo su neka od pitanja na koja smo odgovore potražili od proslavljenog reditelja Ljubiše Ristića.

U domaćinskoj atmosferi bašte pozorišta KPGT sa Ristićem smo razgovarali o njegovim kultnim pozorišnim predstavama i njihovom korespondencijom sa današnjim svetom.

Pored toga što nam je otkrio koji ga od aktuelnih svetskih državnika karakterno podseća na Ričarda Trećeg — kojeg ovih dana ponovo oživljava u teatru, koje bi uloge dodelio svetskim liderima Putinu i Trampu, Ristića smo pitali i da li je tajno društvo Crna ruka obnovljeno samo na sceni posle tri decenije, ili se vraća i u političku svakodnevicu.

„Pa mi smo ’Tajnu Crne ruke‘ obnovili posle trideset godina zato što je, naravno, ponovo veoma aktuelna. Sve je isto kao 1914. godine. Šta će biti, da l′ će biti, svi prete da će svetski rat, ali nema svetskog rata dok neko iz Srbije ne reši da ga izazove. Prema tome, pošto to znamo, onda samo moramo da vodimo računa, da pazimo na ove koji bi mogli to da naprave, pa zato ja mislim da ćemo uspeti da svet spasimo od tajne Crne ruke“, izjavio je Ljubiša Ristić za Sputnjik.

(Sputnik)

KOMENTARI3 komentara

  1. Trifun says:

    Bwhaaaaaa...bas si me lijepo nasmijao!! Treci se vodi vec DUGO AKO TO NISI PRIMJETIO!! Ovo je ZAVRSNICA kada se gubitnici kolebaju da li da eskaliraju i izvrse samounistenje ili da prihvate rezultat treceg kojeg su zapoceli DAVNO. ZNAS TI VEC KADA. Nema nazad.

  2. goran says:

    Ljubiša je papučić Mire Marković. Izgleda da gazdarica planira novi rat u Srbiji. Inače, gazdarica je primljena u Moskvi kao princeza, ona je Putinova ljubimica. Putin je uvek voleo komunjarske lopine.

  3. test01 says:

    Bas me razveseli ovaj intervju, hvala na objavljivanju video zapisa. Gorane, molim te ohladi malo sa 'princezom', lepo ti je covek objasnio da je sve ovo 'cirkus', i meni se smucila ova politika i cinizam ali iz ove koze (i sa ove planete) ne mozemo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *