Љубиша Самарџић у Словенији

Ljubiša Samardžić u Sloveniji

18 februara 2015

kul-smoki_620x0 65Povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije, ambasador naše republike u Sloveniji, Aleksandar Radovanović, organizovao je veče u uglednom restoranu „Slon“ u Ljubljani.

Glavni gosti na ovoj svečanosti bili su glumac, reditelj i producent Ljubiša Samardžić i njegova supruga, a među brojnim zvanicama bili su ambasadori iz susednih republika i drugih zemalja, predstavnici kulturnog i javnog života Slovenije, među kojima i poznati glumci Špela Rozin, Miha Baloh, Demeter Bitenc….

Događaj su ispratili slovenački mediji, a Ljubiša Samardžić dao je brojne intervjue raznim TV stanicama, vezane kako za njegovu veliku karijeru, tako i za seriju „Miris kiše na Balkanu“. Ona je emitovana na RTV Slovenije, i stekla je veliku popularnost.

Jednog od najznačajnijih glumaca sa ovog prostora primio je i predsednik Slovenije Boris Pahor.

– Vodili smo spontan, prijatan i iskren razgovor sa predsednikom Pahorom, tako da će nam ovaj boravak ostati u najlepšoj uspomeni – rekao je Samardžić.

Predsednik Slovenije izjavio je da će možda već u skorije vreme, Samardžić dobiti priznanje za sve ono što je ugradio u kulturu Slovenije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *