POGLEDAJTE LJUDSKU GLUPOST: Vukao magarca autom (VIDEO)

POGLEDAJTE LJUDSKU GLUPOST: Vukao magarca autom (VIDEO)

14 avgusta 2013

Magarac_310x186Portal podgoričkih „Vijesti“ objavo je snimak na kome se vidi magarac kojeg zavezanog vuče automobil, a slično mučenje domaće životinje crnogorska javnost je imala prliku da vidi i pre godinu dana.

Na kratkom video snimku koji je „Vjestima“ je poslao čitalac, jasno se vidi da je reč o automobilu marke „jugo“, registarskih oznaka UL -AD006, koji vuče zavezanog magarca čije noge od odupiranja proklizavaju po asfaltu. U jednom trenutku magarac pada na asfalt i tu se snimak završava.

Prema tvrdnjama čitaoca, to se desilo u utorak između 11 i 12 časova, u mestu Dobra Voda na putu ka Vladimiru, kod Ulcinja.

Prošle godine, 18. avgusta, objavljen je snimak „Mučitelj sa Mareze“ na kome se vidi mučenje magraca, tako što je ga je zavezanog za teretno motorno vozilo „TAM“, danilovgradskih tablica, vozač vukao po lokalnom putu Podgorica – Mareza.

Vozač je tada bio uhapšen, pa pušten da se u daljem postupku brani sa slobode.

Inače, Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja predviđa kaznu od dvadesetostrukog do dvestostrukog iznosa najniže cene rada u Crnoj Gori po onoga ko prisiljava životinje na ponašanje koje kod njih izaziva bol, patnju, povredu ili strah.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *