ЛОБИРАЊЕ И ПРОПАГАНДА: Време је да ЕУ и НАТО зауставе СРБИЈУ!

LOBIRANJE I PROPAGANDA: Vreme je da EU i NATO zaustave SRBIJU!

23 jula 2021

Vreme je da EU i NATO postanu realni u vezi sa Srbijom i da Vašington pošalje jasan signal da će NATO zaštititi sve susede Srbije od “beogradskih namera”.To je rekao američki stručnjak za balkanska pitanja Danijel Server, prenosi Koha.

“Stav Brisela je da u EU nema članstva za zemlju koja gaji teritorijalne ambicije i ne poštuje granice svojih suseda. Vreme je da Vašington da jasan signal da će NATO zaštititi sve susede Srbije od beogradskih nesusedskih namera”, kaže Server.

Server ističe da predsednik Srbije Aleksandar Vučić želi da ujedini Srbe u jedinstven prostor i podseća da je poslednji put kada je Srbija to pokušala, završila u ratu, prenosi Kosovo onlajn.

“Srbija ima osam bliskih suseda, svi imaju srpske manjine, iako je u Bugarskoj ona manja. Šest su članice NATO-a Hrvatska, Bugarska, Mađarska, Severna Makedonija, Crna Gora i Rumunija. Kod dva druga suseda su trupe EU i NATO-a predane očuvanju teritorijalnog integriteta – Bosna i Kosovo.

Šta se dogodilo kada je Srbija devedesetih pokušala da proširi svoj politički prostor i ujedini neke od tih manjina u jednu državu? Rat sa Slovenijom, rat sa Hrvatskom, rat sa Bosnom, rat s Kosovom i rat sa NATO-om. Rezultat: Srbi su napustili susedne zemlje, a Srbiji nije dat ni jedan kvadratni centimetar susednih zemalja“, rekao je Server.

(kosovo online)

KOMENTARI8 komentara

 1. padre says:

  A Hrvatska, Mađarska i Bugarska nemaju nikakvih sličnih ambicija?

 2. VRSK says:

  I sad nas napadnite ako imate muda?

 3. Veliki brat says:

  Oladi Serveru! Nikog nije briga za srpske fantazije. Neka se djeca igraju srpskog svijeta, ako im je to baš toliko zabavno.

 4. Vuk says:

  I sad posle svega Ta budalesina SEratoerver pokusava da nam proda istu pricu ko pre 20 godina dal je moguce da je toliko ogranicen da nemoze da smisli nesta novo Za pare koje dobija od siptarskih narko klanova dolazim do zakljucka da je neaktivan

 5. Beli Orao says:

  Taj stari fašista još smrdi na političkoj sceni , koji gad kao da ga je javila pobacila !!!

 6. Kosovac says:

  Kada slušam ovog Danijela Servera, imam utisak kao da slušam naše popularne Drugosrbijance. I neke komentatore ovde. Iste fraze, isti sorošoidni govor. ……………Čuješ čivutina, kaže „Srbija je izazvala rat sa Slovenijom“. Debilčina, kakve veze ima Srbija sa ratom u Sloveniji? Rat sa Slovenijom je izazvao Hrvat Ante Marković, uprkos dogovora Miloševića i Kučana da Srbija neće praviti nikakve probleme da se Slovenija otcepi. I jedina posledica tog „rata sa Slovenijom“ je genocid Slovenije nad 44 pripadnika JNA, svih Jugoslovenskih nacionalnosti, ne samo Srba. Tako sada Slovenci mogu svima da se hvale da su nezavisnost stekli na mač. Ali kratko im je trajala ta nezavisnost, odmah su je pokorno ugradili u Sorošoidnu Evropsku Uniju. E sada da vidimo kako će uspeti da se otcepi i izvuče odatle iz SEU. Kam teško. Plakaće, a nama će se hvaliti „oh, kako nam je lepo….“.

 7. Strsljen says:

  More ne jedi gova.ce...onako kasikom . Ko vam jebe mater vise. Srbija neda i nece dati Kosovo i Metohiju...ostalo postoje granice i neka joj im sa srecom. Znaci da vi namerno puvkate ostale da prave probleme na balkanu. Podhitni 3 ruske baze a i 5 ne bi skodilo. Kako vu da budem veseo kad Kinezi uzmu luku bar...da necete i tad reci kriva Srbija....a ono za mesec dana komplet kineskanarmada brodova sa nosacem na ulazu u Jadran...i podmornice naravno...Ma treba konacno ove amere ...udariti svom silom ...polomitii ih gire no nemce dva puta . znaci prasina. Priznajemo Teksas I Kaliforniju kao nezavisne drzave. Papa degeneriku.

 8. Ovcoizovani covid idioti says:

  A to opet ovaj cifut Slugan, jos nije otiso u njihov cifutski sheol na druzenje sa jeshuom i moshom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *