ЛОБИСТА МОНСАНТА: Није отровно, али ја нећу да пијем! (ВИДЕО)

LOBISTA MONSANTA: Nije otrovno, ali ja neću da pijem! (VIDEO)

29 marta 2015

13863252295517fab0d5b71964961356_640x378-620x330Patrik Mur, lobista kompanija Monsanto, lidera u proizvodnji semena GMO, odbio je da pred novinarima popije monsantov pesticid za koji tvrdi da nije štetan.

Mur je u razgovoru sa novinarom „Canal+“ naveo da je Monsantov pesticid Raundap kojim se prskaju usev bezbedan.

„Možete da popijete čitav litar tog pesticida i neće vam ništa biti“, rekao je Mur.

Međutim, kada mu je novinar saopštio da su za njega spremili čašu tog pesticida, Mur je odbio da ga popije uz rečenicu: „Nisam glup“.

Na insistiranje novinara da popije šolju pesticida kad već nije opasan, Mur je odgovorio da taj pesticid nije opasan za ljude, kao i da su mnogi pokušali da izvrše samoubistvo pijuću upravo Raundap, ali da nisu uspeli.

Nakon toga, Mur je prekinuo razgovov, nazvavši novinara „kretenom“.

Patrik Mur je, kako navodi Raša tudej, biolog koji je, pre nego što je postao lobista za industrije genetskog inženjeringa, radio za najpoznatiju svetsku ekološku organizaciju Grinpis.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je rezultate istraživanja prema kojima je ovaj pesticid „verovatno kancerogen za ljude“.

Nakon publikacije ovog istraživanja, Monsanto je zatražio da SZO povuče izveštaj uz ocenu da su nalazi pristrasni i nevažeći.

B92 / Rusija danas

KOMENTARIJedan komentar

  1. Za Srbiju says:

    Monsantov pesticid Raundap ubija sve biljke, osim GMO. Osamdesetih je izbila velika afera u Kanadi, jer je ministar poljoprivrede primio mito od proizvođača da se ovaj proizvod uveze. Proizvod je zabranjen, a onda je i EU isti proizvod zabranila. Izveštaji i istraživanja, koja su finansirana od Monsanta, lažu da njihovi proizvodi nisu otrovni i štetni. Nezavisni istraživači Monsantove proizvode nazivaju UBICOM ČOVEČANSTVA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *