ЛОБИСТА МОНСАНТА: Није отровно, али ја нећу да пијем! (ВИДЕО)

ЛОБИСТА МОНСАНТА: Није отровно, али ја нећу да пијем! (ВИДЕО)

29 марта 2015

13863252295517fab0d5b71964961356_640x378-620x330Патрик Мур, лобиста компанија Монсанто, лидера у производњи семена ГМО, одбио је да пред новинарима попије монсантов пестицид за који тврди да није штетан.

Мур је у разговору са новинаром „Цанал+“ навео да је Монсантов пестицид Раундап којим се прскају усев безбедан.

„Можете да попијете читав литар тог пестицида и неће вам ништа бити“, рекао је Мур.

Међутим, када му је новинар саопштио да су за њега спремили чашу тог пестицида, Мур је одбио да га попије уз реченицу: „Нисам глуп“.

На инсистирање новинара да попије шољу пестицида кад већ није опасан, Мур је одговорио да тај пестицид није опасан за људе, као и да су многи покушали да изврше самоубиство пијућу управо Раундап, али да нису успели.

Након тога, Мур је прекинуо разговов, назвавши новинара „кретеном“.

Патрик Мур је, како наводи Раша тудеј, биолог који је, пре него што је постао лобиста за индустрије генетског инжењеринга, радио за најпознатију светску еколошку организацију Гринпис.

Светска здравствена организација објавила је резултате истраживања према којима је овај пестицид „вероватно канцероген за људе“.

Након публикације овог истраживања, Монсанто је затражио да СЗО повуче извештај уз оцену да су налази пристрасни и неважећи.

Б92 / Русија данас

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Za Srbiju says:

    Монсантов пестицид Раундап убија све биљке, осим ГМО. Осамдесетих је избила велика афера у Канади, јер је министар пољопривреде примио мито од произвођача да се овај производ увезе. Производ је забрањен, а онда је и ЕУ исти производ забранила. Извештаји и истраживања, која су финансирана од Монсанта, лажу да њихови производи нису отровни и штетни. Независни истраживачи Монсантове производе називају УБИЦОМ ЧОВЕЧАНСТВА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u