ЛОНДОН ИМА опаке планове са Дејвидом Камероном! НЕ ПИШЕ НАМ СЕ ДОБРО

LONDON IMA opake planove sa Dejvidom Kameronom! NE PIŠE NAM SE DOBRO

30 decembra 2016

183091290OS00029_PRIME_MINI

Velika Britanija će – kako piše Daily Mail – kandidovati svog bivšeg premijera Dejvida Kamerona za novog generalnog sekretara NATO.

Britanski list o tome, naravno, ne piše, ali će se o tome presudno pitati novi predsednik SAD Donald Tramp. On će odlučivati i o nasledniku jensa Stoltenberga i o daljoj sudbini zapadne vojne alijanse.

Daily Mail, inače, podseća da je britanski ministar odbrane, Majkl Falon, nakon Bregzita počeo da uverava sunarodnike da će London posle odvajanja d Evropske unije biti još važniji u NATO i u njemu igrati još značajniju ulogu.

Kameronove pristalice tvrde da će Britanija biti „u čistom dobitku“ od povratka svog eks-premijera u veliku politiku.

Kameron poslednjih meseci drži predavanja različitog tipa i za svaki minut dobija, u proseku, po 2.352 evra. Ali, već je pokazao spremnost da razgovara o mogućnosti da nasledi Stoltenberga.

Daily Mail navodi da generalni sekretar NATO godišnje čisto zaradi 260.624 evra.

Ulazak Kamerona u borbu za glavnu političku ulogu u NATO podrazumeva da će on ubrzo početi da javno nastupa i da iznosi svoje viđenje najvažnijih svetskih tema, naročito o vojnim pitanjima i sferi bezbednosti.

Ovo, pre svega, podrazumeva i njegove nastupe na Minhenskoj konferenciji i bezbednosti Davoskom forumu.

Kameron je bio na čelu britanske vlade šest godina – od 2010-te do 2016-te.

Pre njega su tri Britanca bila na funkciji generalnog sekretara NATO: Hastings Ismej (1952-57), Piter Karington (1984-88) i Džordž Robertson (1999-2003).

Stoltnbergu mandat ističe 2018-te. Njegov mandat može da bude produžen za najviše godinu dana, što znači da će funkciju napustiti najkasnije 2019-te.

KOMENTARI6 komentara

 1. kuka says:

  OK. Grok! Primili k znanju. Njemu je bar lako udovoljiti. Evo ja ću se angažovati da odaberem najlepšu mladu i nabavim joj roze odelce. Ili možda više voli one u plavim odelcima? Raspitajte se tamo u GB pa nam javite.

 2. Trifun says:

  To su dobre vesti za anti-NATO kamp. On ce svojim imperijalistickim genocidnim i rasisticim nastupima konacno saharanti tu zlocinacku organizaciju i dovesti do sudenja tim zlocincima.

 3. VELIKI HRVOSER says:

  meni je ovaj lik smešan, prava tetkica, pozer, glumac. Totalna engleska jeftina kyrvica.

 4. Sančo Pansa says:

  Da nama nije Putinove Velike Rusije nas već ove 2017. ne bilo Balkanu. Srbija bi bila Bgd i beogradski pašaluk, a Srbi bi bili raseljeni po svijetu...A sada sa našim baćuškma ovako moćnima - mogu da izaberu četrdesetčetvoricu najužasnijih na čelu NATO-a i mi ćemo im se u lice smijati!!! Mmicu im njihovu pokvarenu, nijesmo ih se plašili kada su bili u najvećoj ekspanziji i kada nije bilo današnje moćne Rusije a ne sada kada imamo zaštitu naše braće!!!

  • Pero Joksimovic says:

   ... Ne mamicu... dadu...

 5. Pitagora says:

  Šiptarima se, kaže, ne piše dobro, onda se nama,veli, ne piše dobro... Tako će biti sve dok nam drugi pišu. Kad se rešimo da sami sebi ugodimo (a za to je potrebno da čovek zna šta hoće) onda će nam se pisati bolje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *