ЛОНДОН НА НОГАМА: Сукоб полиције и противника рестриктивних антикорона мера (ФОТО)

LONDON NA NOGAMA: Sukob policije i protivnika restriktivnih antikorona mera (FOTO)

19 septembra 2020

Policija u Londonu sukobila se danas sa učesnicima protesta protiv restriktivnih mera, koje imaju za cilj da obuzdaju širenje korona virusa. Na protestu na Trgu Trafalgar okupilo više od 1.000 ljudi, a do nemira je došlo kada je policija pokušala da rastera demonstrante.Učesnici protesta nosili su transparente s natpisom „Sloboda – ne strah“ i „Prevara“, a policiji dobacivali „Odaberite stranu“, prenosi Rojters.Policija je naredila demonstrantima da se raziđu, navodeći da protest dovodi u rizik druge članove javnosti.

Jedan od očevidaca britanske agencije rekao je da je nekoliko stotina ljudi ostalo na trgu.

AP dodaje da su demonstranti podigli blokade kako bi sprečili policajce da nekoga uhapse, kao i da je saobraćaj obustavljen.Portparol policije nije imao informacije o tome da li je iko uhapšen.

Velika Britanija ranije ove nedelje je zabranila okupljanje više od šest osoba u pokušaju da obuzda nagli porast u broju zaraženih virusom korona.U toj zemlji potvrđeno je više od 338.420 zaraženih, dok je 41.821 osoba preminula.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Slobodanka says:

    Naslov je neodgovarajući, preterano hvali dogadjaj koji nije toliko značajan. London je veliki grad sa blizu 9 miliona stanovnika. Minimum neophodne probudjene svesti je 4%. U slučaju Londona to je 380.000 ljudi, a na ovom protestu je bilo malo više od 1.000 ljudi. Lipši mago do zelene trave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *