ЛОНДОН ШАЉЕ НОСАЧ АВИОНА на Кину и Русију!

LONDON ŠALJE NOSAČ AVIONA na Kinu i Rusiju!

14 februara 2019

Ujedinjeno Kraljevstvo će poslati nosač aviona “Queen Elizabeth” u takozvane “sporne vode” Pacifika, kako bi Kraljevska mornarica Rusiji i Kini pokazala “tešku silu”.

Kako piše The Independent, ovaj nosač aviona biće opremljen sa dve eskadrile aviona F-35, a očekuje se da će ministar odbrane Velike Britanije Gavin Villijamson lično obaviti slanje nosača aviona “Queen Elizabeth” na Pacifik.Britanski list dodaje da Velika Britanija pokušava da zaustavi Rusiju i Kinu, koje “krše međunarodno pravo” i “ponovo se pojavljuju” sa obnovljenim oružanim snagama.

Takođe se ukazuje na to da Velika Britanija nakon Brexita ima svoju najveću priliku u poslednjih 50 godina da, kada napusti Evropsku uniju, iznova definiše svoju ulogu u svetu. Stoga London nastoji da stvori “nove saveze” i da deluje po potrebi.

Osim toga, izvori bliski Villijamsonu naglašavaju da ministar odbrane Velike Britanije nije zagovornik upotrebe alata “meke sile” (soft power). Villijamson veruje u upotrebu “tvrde sile”, kada je to potrebno, piše The Independent.

Čak je i Majkl Klark, član studijske grupe britanskog Kraljevskog instituta za usluge (RUSI), naglasio potrebu da se Ujedinjeno Kraljevstvo angažuje sa ostatkom sveta i rasporedi trupe na Pacifiku.

Prošle godine je Velika Britanija, po prvi put od 2013, rasporedila tri ratna broda na Pacifiku . Nosač aviona “HMS Sutherland” sproveo je vojne vežbe zajedno sa australijskom mornaricom u martu, a plovio je i kroz Južno kinesko more.

Deo Južno kineskog mora takođe traže Filipini, Bruneji, Vijetnam , Malezija i Tajvan. Zapadne zemlje, posebno Sjedinjene Države, povremeno sprovode ratne vežbe u regiji i izazivaju Peking, koji tvrdi da ima apsolutni suverenitet nad spornom vodenom površinom i nekoliko tamošnjih ostrva.

(logicno.com)

KOMENTARI5 komentara

 1. zora says:

  Od njih je sve moguce,najvece zlo ovog sveta su upravo oni, Britanci.

 2. milorad2 says:

  anglosaxonska imperija se sprema za rat, jedini problem su USA jer tamo su oni WASP (white anglosaxon pig) i nisu više većina.Mislim da bi ulazak USA u OZBILJAN i razoran rat tu državu doveo do kolapsa i zato sad čistokrno engleski faktor pokušava da preuzme vodjstvo u priremama sukoba protiv rusije i kine.Mi mamo jednunacinalnu alijansu istorodnih stanovnika potomka imeprijalnih vremena i kolonijalnih gospodara koja bi ponovo da VLADA SVETOM.Čerčil se povampirio u britansoj politici i to će ih SKUPO koštati jer ovoga puta nije baš tako lako nametati svoju volju okolo diplomatijom topovnjača.Kada ovaj njihov poletarac galami o sili trebao bi da razmisli KOJU oni silu imaju i kolioko su stvarno sposobni da opet naprave imperiju.MARATONCI TRČE POSLEDNJI KRUG POJEŠĆE IH KINEZI KAO PRILOG UZ USA ODRESKE I rogancija i uvrede ih sigurno neće spasiti:)

  • Velika Metla says:

   Potopiti ostrvo zla i završena priča! Ne postoji na svetu narod koji bi žalio za tim pirgavim zlom!

 3. Baracuda says:

  Kina, a ni Rusija ne spavaju, jer su ovi retardirani poslali nosač aviona....

 4. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Kad će stići? 2067.? Mislim, engleska tehnologija :-)))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *